24 Mayıs 2012 Perşembe

YUFKADA PİLAVLI KÖFTE (Hayırlı Kandiller)

 Malzemeler:
* 3 adet hazır yufka
* Önceden yapılmış pilav
* Önceden yapılmış ızgara köfte
* İçine sürmek için sıvı yağ
* 1 yumurta sarısı
* Üzeri için susam çörek otu
 Yapılışı: Orta boy bir cam kasenin içine katlar halinde yufkaları yayın, yufka aralarına fırça ile biraz yağ sürün
yufkanın ortasına bir kepçe pişmiş pilav koyun, ortasına kızartılmış köfteyi koyun,yufkanın kenarların üzerine kapatın, kaseden ters çevirerek alın, yağlanmış bir tepsiye dizin, üzerine çırpılmış yumurta sürün,susam ve çörek otu serpin, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Yemeğimiz basit ama çok lezzetlidir.
* Sunumu çok zengin görüntüdedir.
* İçine koyacağınız pilav istediğiniz çeşitte olabilir.
* Köfteyi ister ızgarada ister yağda kızartın.
 * Üzerine bolca yumurta sürün.
* Köftenin lezzeti ve baharatları size kalmış
* Yanında domates,biberle servis yapabilirsiniz.
* Yufka aralarına isterseniz yumurtalı yağ sürebilirsiniz.
* Aralarına yağlı su karıştırabilirsiniz.

YALNIZ TAŞLA DUVAR ÖRÜLMEZ

10 yorum:

Tarif diyarı dedi ki...

Nefis bir yemek ellerinize sağlık
Sevgiler

HaticeMutfakta dedi ki...

Eminim bu güzel sunumun tadı nefistir. Ellerinize sağlık...

Ada Deniz dedi ki...

çok hoş bur tarif ellerinize sağlık:)))

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

döktürmüşsün yine ablacım. enfes görünüyor. ellerine sağlık afiyetler olsun. sizleri çok özledim. hayırlı kandiller diliyorum. sağlıkla kalın.

tosbagalar dedi ki...

Size de hayırlı kandiller. Çok güzel görünüyor

durme durme dedi ki...

Çok farklı bir sunum olmuş, elinize sağlık. Kandiliniz mübarek olsun. Sevgilerle...

okuyan dedi ki...

Harika bir tarif. Teşekkürler:)

Marifetane hobi dedi ki...

Nefis görünüyor canım ellerine sağlık hayırlı cumalar diliyorum kandilin mübarek olsun.

Adsız dedi ki...

yufkaya nasıl şekil vericez? yufkayı 3 katmı kullanıcaz?yufkayı kaça bölücez? ayrıntılı anlatırmısınız?

Selcuk dedi ki...

Gerçekten leziz bir tarif. Eskiden yufkada bu ve benzeri sarmalar yaptığımda içine çok az yağ sürüyordum ve maalesef kıtır kıtır olmuyordu.Şimdi ise yağı bol tutuyorum(aslında tereyağı kullanıyorum :) ve sonuçlar çok daha leziz oluyor.Tekrardan teşekkürler