* 2 adet hazır yufka
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı yoğurt
İç Malzemesi:
* 1 çay bardağı yeşil mercimek
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı krem haşhaş
* Tuz, karabiber
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Sıvı yağ yerine, erimiş margarin veya tereyağ konulabilir.
* Krem şeklindeki haşhaş(çekilmiş haşhaş) marketlerde bulunuyor.
* Aynı yöntemle iç harcını değiştirebilirsiniz.
* Bu börek Afyonluların yaptıkları mercimekli katmer böreğin taklididir.
* Mercimeğin faydaları saymakla bitmez.
* Mercimek bitkisel protein kaynağıdır.
* Haftada birgün mutlaka mercimek tüketilmelidir.
* Türk mutfağında mercimek çok değişik şekillerde tüketiliyor.
* Ispanak, bulgur ve kabakta, pilav ve böreklerde kullanılabilir.
* Evde herzaman iki yufkanız bulunursa, ani gelen konuklara hemen yapabilirsiniz.
* Ben difrizde yufka daima 2 yufka saklarım.Açılınca taze yufka gibi oluyor.
* Bu börek çok kolay olmasına rağmen çok lezzetlidir.
* İçini istediniz malzeme ile yapabilirsiniz.Hepsi güzel oluyor.
* Patatesli, kıymalı, ıspanaklı gibi..
* Pişerken kabarır o kabarması güzel olacağının belirtisidir.
* Mutlaka üzerine kapak kapatarak pişirin.
* Pişince kapağını kapalı bekletneyin şiş hali iner.
KIRIL AMA EĞİLME
4 yorum:
Bal ablam ellerine sağlık mercimek
li börekleri çok severim sevgiler.
Enfes görünüyor, ellerine sağlık.
Tarif için de çok teşekkürler.
Sevgiler.
nefis görünüyor,ellerinize sağlık...
Çok teşekkür ederim....
Yorum Gönder