Köftesi için
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı salça
- 1 tane rendelenmiş kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 Aldığı kadar un
- 2 su bardağı İNCE KÖFTELİK BULGUR
- 1 çay kaşığı pul biber
- 250 gr kıyma
- Çorbası İçin:
- * 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
- 1 kahve fincanı kuru nane
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
- 1 çay bardağı erişte
- 1 adet limon suyu
- 200 gr kemikli et
- 1 adet Et su tablet
- 2 adet kuru soğan
- 2 Yemek Kaşığı tereyağ veya margarin
- Süsleme için taze nane dalları
Yapılışı:Bulgur incecik rendelenmiş kuru soğan kıyma ve 2 yemek kaşığı salça ile iyice yoğurun ,zaman zaman su ilave edilerek yoğurmayı kolaylaştırın, bulgur yumuşayınca içine yumurta kırılır ve un ilave edilerek yeniden yoğurun daha sonra karabiber ve pul biber koyun yeniden su yardımıyla yoğurun, elinizin içinde küçük küçük köfteler yapın, diğer tarafta büyükçe bir tencereye tereyağ koyun incecik kıyılmış soğanın 1 tanesi salça koyarak iyice kavurun, üzerine sıcak su koyun kemikli et veya kemik koyun içine bir tanede et suyu tablet koyun kaynatın , etler pişince içine bulgur köftelerini, pirinci ,mercimeği, nohutu, erişteyi atın köfteler pişince üzerine bol kuru nane ve limon suyu koyun. İsterseniz üzerine biraz daha yağ kızdırıp dökebilirsiniz.Ben eti düdüklüde pişiriyorum.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bulgur ve kıyma iyice yoğrulmalıdır.
* Et suyu yerine et su tablet kullanabilirsiniz.
* Salça tuzlu olduğundan tuz ayarını ona göre yapın.
* Köfteler yuvarlak yuvarlak yapılmalıdır.
* Suya koyacağınız pirinç çok fazla olmamalıdır.
* Tereyağ kullanabilirsiniz.
Yemeğinizi sıcak tüketilmesi tavsiye edilir.
Bir Kase Lezzet blogunun sahibi kardeşim Ayşe'den gelen ödülüm.Bende bütün blog yazarı arkadaşlarıma gönderiyorum...
KALMIŞ KAĞNIYI KOCA ÖKÜZ ÇEKER
7 yorum:
Adı çok tuhaf:)) tadı güzel severim ellerine sağlık arkadaşım...
Mmmm nefis bir çorba, ismi biraz garipmiş. Ellerine sağlık tatlım. Ödül için de tebrik ederim. Sevgiler...
çorba nefis canım.ellerine sağlık.ödülünde hayırlı olsun.öpüyorum.
bu isim bana ilginç geliyor ama lezzet süper.ellerinize sağlık.ödül için kutlarım...
Günaydın, önce ben hasta iken ziyeretin ve yorumun için teşekkür ederim.
Çok güzel tariflerin var, sık sık ziyaret edip denemek isterim.
Görüşmek üzere, sevgilerimle.
Hay allah dullar kıyma alamıyormuymuş.
Ne güzel adlar buluyorlar vardır bir hikayesi eminim.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler..
Canlarım teşekkürlerrrr...
Yorum Gönder