6 Temmuz 2012 Cuma

MAKARNA ÜSTÜ KABAK

 Malzemeler:
* 1 paket her hangi bir çeşit makarna
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı domates sosu veya domates salçası
* Haşlamak için bir tencere bol su
* Tuz
 Üzeri İçin:
* 300 gr yoğurt
* 2-3 diş ezilmiş sarımsak
* 2 tane küçük küçük doğranmış yeşil kabak
* Kabakları kavurmak için 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* Tuz ve baharat çeşitleri

 Yapılışı: Makarnayı haşlayın, süzün tencerenin içinde domates sosunu tereyağ ile kavurun haşlanan makarnaları içine atın biraz karıştırın. Diğer tarafta kabakları sıvıyağ içinde uyunu çekene kadar kavurun. servis tabağına kavrulan makarnayı koyun üzerine sarımsaklı yoğurt ve kabakları koyun,sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Makarna istediğiniz çeşit olabilir.
* İsterseniz ev eriştesi ile de yapabilirsiniz.
* Üzerine kabak yerine başka sebzelerde koyabilirsiniz.
* Biber, patlıcan patates, ıspanak, pırasa gibi sebzeler olabilir.
* Üzerine isterseniz ilave tereyağlı biber dökebilirsiniz.
* Üzerini taze nane ile süsleyebilirsiniz.
* Süzme yoğurt kullanabilirsiniz.
* Makarnanın hamur düzeyini sebze ile azartılır.


ŞEN İNSAN GÜNEŞE BENZER, GİRDİĞİ YERİ AYDINLATIR




5 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

What's Baking?? dedi ki...

This looks fabulous. Hugs!

Unknown dedi ki...

Şu kabak da nereye konsa tadını güzel yapar yemeğin.. ellerinize sağlık..

MAZES dedi ki...

aaaaa,akşam makarna yapmıştım,tüh ,bloglara girmedim dün,bak kabak koysaydım süper olurdu,ellerine sağılık,ne güzel bir tat,tam yazlık .

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

makrana ve kabağı hiç bir arada düşünmemiştim ama çok güzel görünüyor.deneyeceğim mutlaka.sizi izlemeye aldım bende beklerim