* 1 büyük kase haşlanmış aşurelik buğday ( dövme)
* 1 kğ yoğurt
* Tuz, pul biber, su, buz
* Taze nane
* Üzerine kuru naneli yağ(isteğe göre)
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Doğu bölgelerinde değişik şekillerde yapılmaktadır.
* Bizim tarif en kolay ve pratik tariftir.
* Yaz günleri içilecek en güzel çorbadır.
* Soğuk çorba diyebiliriz.
* Koyun yoğurdu ile yapılması tavsiye edilir.
* Koyun yoğurdunu pişirerek bu çorbayı yapabilirsiniz. Koyun yoğurdu kesilmez.
* İnek yoğurdu çabuk kesilir.
* Bu çorbayı o yüzden fazla kaynatmadık.
* İsteyen üzerine kızgın zeytinyağ ve kuru nane koyabilir.
* Zeytinyağını çiğden üzerine koyabilir.
* İsteyen haşlanmış nohut koyabilir.
* Taze nane çok yakışıyor.
* Ayran aşıda denir.
* Buğday her yemekte her çorbada kullanılabilir.
* Ayran çorbasını buz ilave ederek içebilirsiniz.
* Çok besleyicidir.
EĞRİ OLANIN GÖLGESİ DE EĞRİDİR.
4 yorum:
Bu sıcakda enn güzel yenecek şey bu olmalı...Ellerinize sağlık ablacığım...
Sevgiler...
Ne tesadüf ben de bugün bu çorbayı hem yaptım hem yazdım:))
Ben hep yapiyorum bu corbayi,kafadan tarif ve isminin böyle oldugunu bilmiyordum,elinize saglik efendim.
sıcak havalarda en güzel çorba bu olsa gerek en kısa zamanda deneyeeceğim.ellerine sağlık
Yorum Gönder