* 1 kg kırmızı biber
* 3 kg domates
* 2 tane ekmek hamuru
* 1 kg doğranmış soğan
* 2 kg süzme yoğurt
* 1 su bardağı zeytinyağı
* Kekik, tuz, pul biber
* 4 kg un
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Sebzeleri küçük küçük doğrayabilirsiniz.
* Sebzeleri kabukları ile kullanın (soğan hariç)
* Annemin zamanında robotlar olmadığından elinde doğrardı, şimdi robottan geçirebilirsiniz.
* Mayalanma süresinde taşabilir. O yüzden sık sık yoğurun.
* Kurutmayı güneşte yapmayın, gölgede kurutun.
* Küçük tarhana parçalarının kuruduğunu elinizle ufalayarak anlayabilirsiniz.
* Elekten geçirirken elinizin ortası ile bastıra bastıra yapın.
* Baharatları göz kararı ayarlayabilirsiniz.
* Bazı yörelerde farklı yapılış yöntemleri vardır.
* Bez torbalarda kuru karanlık kilerlerde uzun süre saklanabilir.
* Buzdolaplarda daha uzun süre saklanabilir...
* Marketlerde,köy pazarlarında ev tarhanası bulabilirsiniz.
* Bu yöntem benim rahmetli Annemin yapma şekliydi.
SAMANLIK SARAY, AVRATLIK KOLAY
5 yorum:
çok pratikmiş özellikle de hamuru fırından alma fikri. hoşuma gitti. hayırlı ramazanlar...
Guzel yapilan tarhana kisin bire bir ilac gibidir hastaliklarda.. Ellere saglik olsun..
Hayirli ramazanlar...
evyapımı lezzetleri çok seviyorum afiyet şifa olsun izlemeye aldım mutlu haftalar
Annenize rahmet olsun.... Sizinde ellerinize sağlık, sevgiler ,iyi haftalar
Çok teşekkür ederim.sevgilerrrr..
Yorum Gönder