13 Ekim 2011 Perşembe

PATLICAN MUSAKKA


Malzemeler:
* 5 adet kemer patlıcan
* 1/2 su bardağı Zeytinyağı
* 3 çorba kaşığı margarin veya sıvıyağ
* 300 gr. kıyma (kuzu , dana karışımı)
* 1 adet kuru soğan (ince yemeklik doğranmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 adet domates (kabuğu soyulup, halka doğranmış ve çeri domatesler üzeri için)
* 2 tane yemeklik doğranmış domates
* 5-6 tane sivri biber
* 3-4 diş sarımsak
* 1/2 çay kaşığı tuz,karabiber
* 1/2 su bardağı et suyu veya etsu tablet hiçbiri yoksa salçalı su konulabilir.



Yapılışı: Patlıcanları dörde bölün orta boy parçalara ayırarak doğrayın sonra, büyük kabın içine bol tuz ve şeker ilave edin, patlıcanları içinde 2-3 saat bekletin acısının çıkması sağlayın, patlıcanları süzün, iyice kurulayın, bol yağ içinde kızartın, kağıt havlu üzerinde yağlarının alınmasını sağlayın.Bir tepsisinin içine yaydırarak dizin. Diğer tarafta soğanı kıyma domatesleri iyice kavurun, kavrulan kıymayı patlıcanların üzerine yayın, domates ve biberlerle süsleyerek suyunu ,baharatlarını koyun ve 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Şeker Olsun....



NOT:

* Patlıcanların şekerli( 2 tatlı kaşığı toz şeker) ve bol tuzlu suda 3-4 saat bekletilmesi çok önemlidir.

* Kıyma cinsini seçmek size kalmış, ben kuzu dana karıştırıyorum.

*Üzerine koyacağınız kıymayı ben yağsız kavuruyorum.

* Önce soğanı az suda iyice öldürüyorum sonra kıymayı koyup kavuruyorum, azıcık suda ekliyorum.

* Biberleri sivri yeşil biber, kırmızı biber, dolmalık biber ve benzerlerini seçebilirsiniz.

* 3-4 diş sarımsak koyunca lezzeti daha iyi oluyor.

* Yemeği az su ile pişiriyorum.

* İsteyen ocak üzerindede pişirebilir.

* Bu yemeği kuşbaşı etle veya tavuk etiylede yapabilirsiniz.

* Kıymayı kavurıurken tuz koyarsanız, üzerine tuz ilave ederken dikkatli olun.

* Etsu tablet kullanacaksanız tuzunun ayarına dikkat edin.

* Piştikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

* İsteyen kıymayı bol tereyağında kavurabilir.

* Yukarıdaki malzemeleri azaltabilir veya artırabilirsiniz.








HER GÜNÜNÜ HAZIR BİL, HERKESİ HIZIR BİL

11 yorum:

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

canım yemede yanında yat derler yaaa işte öyle harika olmuş bayıldım ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

nefis olmuş,nefis,ellerine sağlık.


sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım,ennn sevdiğim yemeklerdendir..
Yanında yoğurtla en güzel ziyafettir bana..
Afiyet şifa olsun..
Sevgilerimle..

mamila dedi ki...

Nefis,elinize sağlık,sevgiler.

Unknown dedi ki...

Bal ablam çok severiz ailece sık sık yaparım ellerine sağlık enfes olmuş öpüyorum.

Gönülünce dedi ki...

Patlıcanın her türüne bayılıyorum nefis olmuş ellerinize sağlık ablacığım...

Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Çok sevdiğim bir patlıcan yemeği..
Ynaında pilavla doyulmaz bir lezzet..
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık ablacımm çok severim musakkayı ben:)
,hayırlı ve bereketli cumalar..
sevgiler.

Dilek Mutfakta dedi ki...

Ablacım nefis görünüyor,ellerine sağlık,yiyenlere afiyet olsun,sevgiler...

Oglak Kizlari dedi ki...

Aaaa hiç suyuna şeker koyulduğunu duymamıştım.
Yeni bilgi, teşekkür ederim.

ellerinize sağlık.
Cahil anne Çiğdem

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim.sevgilerrrrr....