17 Ekim 2011 Pazartesi

FIRINDA PALAMUT BALIĞI

Malzemeler:

*Orta boy ayıklanmış doğranmış Palamut balığı

* 2 tane halka halka doğranmış kuru soğan

* 5-6 diş ezilmiş sarımsak

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

* 2-3 dal defne yaprağı

* 1-2 dal ince kıyılmış biberiye

* 1 tane kabukları ile doğranmış limon

* 1/2 demet kıyılmış maydanoz

* 2-3 damla nar ekşisi

* Tuz, karabiber, pul biber

* Üzeri için 1 tatlı kaşığı tereyağ

* 9-10 tane kadar çeri domatesYapılışı: Balıkları yıkayın iyice süzüldükten sonra, büyükçe bir kap içinde bütün malzemeyi karıştırın, balıkları bu malzemeye yatırın ve üzerini kapatarak bir gece buzdolabında bekletin.

Ertesi gün bütün malzemeyi fırın tepsisine dizin tereyağını üzerlerine sürün, domatesler ile üzerini süsleyin 180 derede önceden ısıtılmış fırında üzeri açık olarak iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca 10 dk. kendisini çekince bol salata ile servis yapın.

Afiyet Şeker Olsun....


NOT:

* Her çeşit balığı aynı sosa yatırarak aynı tarzda pişirebilirsiniz.

* Balık çok susuz olursa biraz su ekleyebilirsiniz.

* Üzerine tereyağ sürülmesi daha lezzet verir.

* İçine isterseniz başka yeşillikler ve baharatlar ekleyebilirsiniz.

* Zeytinyağı yerine isteyen sıvı yağ koyabilir.

* Pişerken içine şan fıstığı koyabilirsiniz
* Üzerine çeri domates yerine normal çekirdekleri alınmış domates koyabilirsiniz.
* Üzerine sivri veya dolmalık kırmızı,yeşil biber koyabilirsiniz.

* Fırından çıkınca üzerine isterseniz bol maydanoz ve limon sıkabilirsiniz.

* Palamut balığının mevsimi çabuk geçtiğinden, elinizi çabuk tutun...






KORKU ONURA EĞEMEN OLMAMALI, ONUR KORKUYA EĞEMEN OLMALI

7 yorum:

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık ablacım..
nefis görünüyor balığın:)
sevgiler..

ada ve deniz dedi ki...

çok güzel bir tarif ellerinize sağlık

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Bol bol palamut yemek lazım ya bu ara. Kızartması, fırını, buğulaması. Bu tarifi deneyeceğim Zehra Ablam, emeğine sağlık.

nilay dedi ki...

Ellerine sağlık.
Hem balık hem de fırında. Sağlıklı bir yemek olmuş
Sevgiler

Hülya dedi ki...

Taze güzel palamut bulabilirsem mutlaka yapacağım bu yemeği. Nefis mi nefis görünüyor. Ellerine sağlık..

zühra dedi ki...

Süper görünüyor. Palamuta da bayılırım. Hatta hafta sonu aradım Afyon sınırlarında bulamadım

Petites Sucreries dedi ki...

Hola Soy Julia de PetitesSucreries, y como eras seguidor/a de mi antiguo blog te invito a mi nuevo que acabo de abrir para compartir los dulces que hago en mi negocio y para mis amigos y familia. Tambié puedes encontrar Petites Sucreries en Facebook y en Tuenti.

http://petitesucreries.blogspot.com/

Gracias por tu tiempo ;)