* 200 tereyağ veya margarin
* 1/2 kg buğday nişastası
* 2-3 su bardağı su veya süt
* 300-400 gr kadar şeker
* 1 tutamdan az tuz
* Süsleme malzemeleri
şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün, iyice nişastaya yedirin,tencerenin kapağını kapatın 5-6 dk. pişmeye bırakın, daha sonra kapağını açın, nişasta tanelenene kadar karıştırarak pişirin, üzerine hindistan cevizi,ceviz, tarçın serpereek sıcak sıcak servis yapın.
* Nişasta helvası pek sevilmeyen bir helva türüdür.
* Üzerini süsleyerek daha lezzetli hale getirilebilir.
* Nişaştayı kavururken içine şan (helva fıstığı) fıstığı konulabilir.
* İçine ceviz, fındık,fıstık kırıntıları konulabilir.
* Üzeri ceviz, fındık,fıstık , tarçın,hindistan cevizi ile süslenebilir.
* Üzerine karamel sosu dökerek kalıptan çıkarttım.
* Su ölçüsünü koyarken kendi insiyatifinizide kullanabilirsiniz.
* Su yerine süt koymak lezzet attırıyor.
KÖPEKLERİN DOSTLUĞU LEŞİN BAŞINA KADARDIR

2 yorum:
Himmmm çok leziz gözüküyor.
Ellerinize sağlık.
Üzgün anne Çiğdem
Bal ablam görüntü süper ellerine sağlık öpüyorum.
Yorum Gönder