* 200 tereyağ veya margarin
* 1/2 kg buğday nişastası
* 2-3 su bardağı su veya süt
* 300-400 gr kadar şeker
* 1 tutamdan az tuz
* Süsleme malzemeleri
Yapılışı: Yağı bir tencerede eritin, tahta bir kaşıkla karıştırarak nişastayı iyice yağa yedirin, nişasta yağını salana kadar harlı ateşte karıştırarak kavurun(pişirin) şekeri su içinde iyice eritin,
şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün, iyice nişastaya yedirin,tencerenin kapağını kapatın 5-6 dk. pişmeye bırakın, daha sonra kapağını açın, nişasta tanelenene kadar karıştırarak pişirin, üzerine hindistan cevizi,ceviz, tarçın serpereek sıcak sıcak servis yapın.
* Nişasta helvası pek sevilmeyen bir helva türüdür.
* Üzerini süsleyerek daha lezzetli hale getirilebilir.
* Nişaştayı kavururken içine şan (helva fıstığı) fıstığı konulabilir.
* İçine ceviz, fındık,fıstık kırıntıları konulabilir.
* Üzeri ceviz, fındık,fıstık , tarçın,hindistan cevizi ile süslenebilir.
* Üzerine karamel sosu dökerek kalıptan çıkarttım.
* Su ölçüsünü koyarken kendi insiyatifinizide kullanabilirsiniz.
* Su yerine süt koymak lezzet attırıyor.
KÖPEKLERİN DOSTLUĞU LEŞİN BAŞINA KADARDIR
2 yorum:
Himmmm çok leziz gözüküyor.
Ellerinize sağlık.
Üzgün anne Çiğdem
Bal ablam görüntü süper ellerine sağlık öpüyorum.
Yorum Gönder