* 1 paket kültür mantarı (market mantarı)
* 3-4 tane yıkanmış kabukları ile iri doğranmış patates
* Mantarların içine koymak için mantar sayısı kadar küp küp kaşar peyniri
* 1 tatlı kaşığı kuru ve taze kekik
* 4-5 tane az ezilmiş sarımsak
* Tuz
* Pul biber (istenirse)
* 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
Yapılışı: Mantar ve patatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra patatesleri kabukları ile birlikte doğrayıp zeytinyağı, baharat ve sarımsakla birlikte derince bir kabın içine koyun. Ardından mantarları da içine ilave edip karıştırın. Bütün tatlar birbirine karıştıktan sonra yağlı bir tepsi veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye önce patatesleri koyun, sonra da mantarların içine kare kare kesilmiş kaşar peynirlerinden koyup, tepsiye dizin.
180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....
*Mantarları ve patatesleri yıkadıktan sonra iyice kurulamayı ihmal etmeyin.
* Sert patatesleri tercih ederseniz daha lezzetli oluyor.
* Siz kendinize göre istediğiniz baharatları ekleyerek farklı aromalar deneyebilirsiniz ama her koşulda Kekik çok yakışıyor.
* Yağını kısarsanız lezzeti de kısarsanız.
* Sarımsakları bütün halinde hatta kabuklarıyla birlikte yani ezmedende koyabilirsiniz.
7 yorum:
Süper bir kombinasyona benziyor arkadaşım..Ellerine sağlık..
İkisini ayrı ayrı denemiştim çok lezzetli olmuşlardı. Ama benim bildiğim patates mantara göre geç pişiyor. Yanılıyormuyum ?
Çok sık yaparım ama şu aralar uzak duruyorum.
Ellerine sağlık.
Nefiss görünüyor.
Aklım aşağıdaki kurabiyelerde kaldı ya neyse :) yemek hem pratik hemde lezzetli olmuş.. afiyetler olsun..
bende kekik eklerim bence harika oluyor.ellerine saglık.
Ayyy annem bu ikiliye birde tavuk ekliyor ... Yemede Yanında yat Oluyor ...
Ellerinize Sağlık ...
Çok teşekkürlerrrr...
Yorum Gönder