* 1 tane fırından alınmış ekmek hamuru
* 50 gr margarin
* Biraz un ( 2-3 yemek kaşığı un)
* Çok az 1-2 kaşık sıvıyağ
* 1 yumurta sarısı
* Susam ve çörek otu
İç Malzemesi:
* 200 gr kıyma
* 1 tane kuru soğan(incecik doğranmış)
* Kavurmak için 2 çorba kaşığı kadar tereyağ
* 1 tane incecik kıyılmış yeşil biber
* 1 tane kırmızı biber
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* Tuz, Karabiber, pul biber
Yapılışı: Ekmek hamuru un ve yağla iyice yoğurun, bir gece buzdolabında bekletin, Kıymayı, soğanı ve diğer malzemeleri iyice kavurun ve soğutun. Bir gece dolapta bekletilen ekmek hamurunu ikiye ayırın , bir parçayı oklava ile açın, yağlanmış 30 cm. çapındaki fırın kabına elninizle yayın, arasına kıymalı harcı koyun, diğer hamur parçasını üzerine dilediğiniz şekli vererek yayın, yumurta sarısı sürerek 220 derecede üzeri kızaranada kadar pişirin.Biraz dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
* Hamurunuzu isterseniz kendiniz mayalabilirsiniz
*Bu ekmeği isteğiniz her hangi bir nalzeme ilede yapabilirsiniz.(Peynirli,patatesli,kaşarlı,mercimekli,ıspanaklı v.s)
* Fırından aldığınız ekmek hamurunu içine konulan yağ ve un ile sık yoğurarak buzdolabında bekletebilirsiniz.Hamur pişince katmer katmer olur.
* Hamuru dolapta bekletirken üzerini mutlaka örtün.Islak bir bez veya streç ile kapatın.
* Ekmeğinizin şeklini verdikten sonra el mayasının gelmesi için tepsi içinde 20-25 dk bekletirseniz daha güzel kabarır.
* Fırınızın ayarını kendiniz daha iyi bildiğinizden pişirme süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz.
NEHİRDE SULAR ARTINCA BALIKLAR BÖCEKLERİ YER
8 yorum:
çok kıymalı yemesemde görüntü çok güzel.sanırım peynirliside olur canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
ohh mis gibi mayalı ekmek kokusu geldi burnuma .çok harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
Ellerinize sağlık harika bir tarif ve her tür malzemeyle de yapılabilir...
evi mis gibi ekmek kokusu sarmıştır şimdi.ellerine saglık.
OF of of nefis olmuş ellerine sağlık,sevgiler
ellerine sağlık , çok nefis görünüyor...
Tam benlik ,süper kolay tarif. Ellerine sağlık. Çok da lezzetli olmuştur.
Gönülden teşekkürlerrrr...Sevgilerrrr...
Yorum Gönder