Malzemeler:
* 1 tane büyük kereviz ( yemeklik doğranmış)
* 1 tane doğranmış patates
* 1 tane doğranmış havuç
* 200 gr kıyma
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş sarımsak
* 1 yumurta
* 1 tane limon suyu
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı un
* 2 tane doğranmış yeşil biber
* 1 kaşık margarin veya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
* Yarım demet dereotu
* Tuz, karabiber
Yapılışı: Kereviz, patates, havuç yemeklik doğrayın, tuzlu ve limonlu suda bekletin, orta boy bir tencerede soğanları yağ içinde iyice kavurun, üzerine kıymayı ve salçayı koyarak yine kavurun, üzerine sebzeleri koyun, 2 -3 su bardağı su koyarak pişmesini bekleyin ve üzerine unu serpin , pişmesine yakında, bir kasede yumurta ve limon suyunu iyice çırpın, yemeğin suyundan 3-4 kaşık ilave edin ve karıştırın, karışımı yemeğin üzerine dökün ve 5 dk. daha pişirin, üzerine dereotu doğrayarak sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kereviz besleyici ve faydaları çok olan bir sebzedir.
* Kerevizi doğradıktan sonra mutlaka limonlu suda kararması için bekletin,
* Kerevizinizi isterseniz unlu limonlu sudada bekletebilirsiniz.
* Kerevizleri ve sebzeleri yemeklik veya küp küp doğrayabilirsiniz.
* Bu yemeği kuşbaşı et ilede yapabilirsiniz.( önceden pişirilen et ilave edilmelidir)
* Terbiyeli kerevizi etsiz zeytinyağlıda yapabilirsiniz.
* Yemeğin pişerken üzerine un serpilmesi yemeğin kıvamını sağlıyor.
* Terbiyesi için yumurta ve limon iyice çırpılır, yemeğin suyundan bir kaç kaşık alarak yumurtanın ısısını yemeğin ısısına getirilerek yemeğe dökülür.
* Yumurta, limon uyu ve 1 kaşık unla çırpılarakta terbiye yapılabilir.
* Havuç soğanla kavrulursa daha çabuk pişer.
* Kerevizin yeşil yapraklarını yemeğin içine doğrayabilirsiniz.
* Yemeğin üzerine dereotu doğrayarak süsleyebilirsiniz.
KADER HABERCİ GÖNDERMEZMİŞ
21 yorum:
kerevizi hep salata olarak tüketiyoruz ama yemeğide harika görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
ablacım çok lezzetli görünüyr eline sağlık. sevgilerimle.
SEVGİLİ ARKADAŞIM TARİFLERİNİZ HARİKA SİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM. BİR KAÇ GÜN ÖNCE EKŞİLİ SULU KÖFTE TARİFİNİZİ YAPTIM MÜTHİŞTİ. PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.ÇOOOK SEVGİLER.
Bal ablam nasılda güzel görünüyor ellerin dert görmesin öpüyorum bal
yanaklardan.
ne zamandır etli kereviz yapmak istiyordum benden çok yaşayacaksınız : ) ellerinize sağlık
Ben de bugün portakallı kereviz yapmıştım. Bu yazıyı görseydim bir de bu şekilde denerdim. Neyse artık bir daha ki sefere. Ellerinize sağlık.
Sevgili arkadaşlarım,güzel yorumlarınıza gönülden teşekkürlerrr...sevgilerrrr...
sevgili öğretmenim mutlaka çok güzel olmuştur ellerinize sağlık ben oldum olası kereviz yemem bu yüzden yorum yapmam pek doğru olmaz,bu arada yorumunuz için teşekkürler inşallah kızınızın en güzel mürvetlerini görürsünüz bende seve seve cicilerini hazırlarım sevgilerimle
Kerevizi zaten çok severim. Bu tabağı da hemen aldım senden:) Ellerine sağlık Zehra ablacım...
Kervize kuzu etide çok yakışıyor.Eline sdağlık canım.
Sevgiler:)
canım ablam şahane görünüyor bu yemek:) çok severim kerevizi:)
ne güzelll:)
kocamann sevgilerimle:)
kerevizi çiğ ve çorba olarak tüketmeyi çok severim ama şimdi sizin tarifi görünce etlisini inanın merak ettim:) ellerinize sağlık!
canım ablam aa ben sana uzun zamandır nasılsın demiyormuşum bak yaptığıma çok üzgünüm affet beni olur mu ablacım
canım benim bu ne güzel bir kereviz yemeği olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun
kocaman ve sıcacık sevgilerimle
Yaaa duy annem duy, sevgülüm bırakmadı kereviz alayım bu hafta pazardan:))
Kış aylarına yakışan bol vitamin deposu olmuş...Ellerine sağlık ablacığım...
Sevgiler...
Canım, Kareviz yemeği çok nefis görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
Sevgiyle kalın...
Yum! Looks sooo delicious!
http://www.justme-bluefemme.blogspot.com/
Canım arkadaşlarım teşekkürlerrrr...sevgilerrrrrr...
Offf ki offf görüntüye bakınız. Kereviz alayım yapayım hemen.
Ellerine sağlık.
Ağzı sulanmış anne Çiğdem
Herkese gönülden teşekkürlerrrr...sevgilerrrrr....
teşekürler..
Yorum Gönder