Malzemeler:
* 2-3 tane ayıklanmış haşlanmış enginar
* 1 tane incecik kıyılmış haşlanmış enginar
* 1 kutu garnitür
* Bir avuç haşlanmış mısır konservesi
* 2 kaşık mayonez
* 3-4 tane dövülmüş sarımsak
* 1 kase süzme yoğurt
* 5-6 tane ince doğranmış haşlanmış mantar
* 1 demet ince kıyılmış dereotu
* 2-3 kaşık zeytinyağı
* 1 tane limon suyu
* Tuz
* Pul biber
Yapılışı: Enginarları limonlu suda haşlayın, yoğurdu, mayonezi iyice çırpın, içine garnitürleri, mantarları,enginarı, mısırı,dereotunu, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu karıştırarak bir salata haline getirin haşlanmış enginar çanağında dereotu ile servis yapın.İsterseniz enginar çanağı yerine ayaklı servis tabaklarında servis yapın...Üzerine biraz sızma zeytinyağ damlatabiliriniz.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Enginar ayıklamayı, difrize koymayı daha önce anlatmıştım...
* Ben bu salatayı difrize koyduğum enginar ile yaptım.
* Mantarı ve enginarı mutlaka limonlu ve tuzlu suda haşlayın, tuzunu ayarlarken çok fazla kaçırmayın, salataya koyacağınız tuz miktarınıda hesaplayın...
* Haşladığınız sebzeleri hemen soğuk suya tutun.
* Salataya mayonez koymayıp sadece yoğurtlada yapabilirsiniz.
* Salataya konulan garnitürü kendinizde yapabiliriniz.(bezelye, havuç,patates haşlanarak yapılır)
* Salataya haşlanmış mısırda ilave edebili,rsiniz.
* Salataya enginarı ve mantarı haşlayıp incecik kıyarak ilave edin.
* Salatanın içine çok az ince kıyılmış kornişon turşuda ilave edilebilir.
* Süzme yoğurt yerine evinizdeki yogurdu tülbette süzerekte elde edebilirsiniz.
* Sarımsak ilave etmek istemiyebilirsiniz.
* İçine pul biberde ilave edebiliriniz.
* Üzerine zeytinyağı damlatırsanız görüntü ve lezzet daha güzel olacaktır.
* İster haşlanmış enginar çanağında servis yapabilirsiniz yada tabaklarda servis yapın.
* 2-3 tane ayıklanmış haşlanmış enginar
* 1 tane incecik kıyılmış haşlanmış enginar
* 1 kutu garnitür
* Bir avuç haşlanmış mısır konservesi
* 2 kaşık mayonez
* 3-4 tane dövülmüş sarımsak
* 1 kase süzme yoğurt
* 5-6 tane ince doğranmış haşlanmış mantar
* 1 demet ince kıyılmış dereotu
* 2-3 kaşık zeytinyağı
* 1 tane limon suyu
* Tuz
* Pul biber
Yapılışı: Enginarları limonlu suda haşlayın, yoğurdu, mayonezi iyice çırpın, içine garnitürleri, mantarları,enginarı, mısırı,dereotunu, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu karıştırarak bir salata haline getirin haşlanmış enginar çanağında dereotu ile servis yapın.İsterseniz enginar çanağı yerine ayaklı servis tabaklarında servis yapın...Üzerine biraz sızma zeytinyağ damlatabiliriniz.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Enginar ayıklamayı, difrize koymayı daha önce anlatmıştım...
* Ben bu salatayı difrize koyduğum enginar ile yaptım.
* Mantarı ve enginarı mutlaka limonlu ve tuzlu suda haşlayın, tuzunu ayarlarken çok fazla kaçırmayın, salataya koyacağınız tuz miktarınıda hesaplayın...
* Haşladığınız sebzeleri hemen soğuk suya tutun.
* Salataya mayonez koymayıp sadece yoğurtlada yapabilirsiniz.
* Salataya konulan garnitürü kendinizde yapabiliriniz.(bezelye, havuç,patates haşlanarak yapılır)
* Salataya haşlanmış mısırda ilave edebili,rsiniz.
* Salataya enginarı ve mantarı haşlayıp incecik kıyarak ilave edin.
* Salatanın içine çok az ince kıyılmış kornişon turşuda ilave edilebilir.
* Süzme yoğurt yerine evinizdeki yogurdu tülbette süzerekte elde edebilirsiniz.
* Sarımsak ilave etmek istemiyebilirsiniz.
* İçine pul biberde ilave edebiliriniz.
* Üzerine zeytinyağı damlatırsanız görüntü ve lezzet daha güzel olacaktır.
* İster haşlanmış enginar çanağında servis yapabilirsiniz yada tabaklarda servis yapın.
23 yorum:
ablacım ellerine emeklerine sağlık.. Nisan da izmire gidince getircem bir dolu taze enginar:)
kayınpederim manav çok şanslıyım hihi:)
salatanı deneyeceğim o zaman ellerine sağlık ablacım:)
Enginarı bir de böyle yemeli. Çok beğendim. Enginarların fiyatı biraz düşsün mutlaka yapacağım. Sevgiler
ben enginar yemem diyenlere o kadar kızıyorum ki yedinmi deyince hayır diyorlar insanların şu ön yargısı ne kadar kötü bu kadar faydalı bir sebze yenmez mi tam karaciğer dostu
Canım ellerine sağlık enginarı çok severim ama böyle hiç denemedim arşivime aldım sevgilerimle...
Bir İzmirli olarak enginarı ne kadar sevdiğimi anlatmama gerek yoktur sanırım:)Sabah akşam yiyebilirim.Gerçi ben genelde enginarın yapraklı halini tercih ediyorum ama enginar olsun da...Ellerinize sağlık.
Enginarlı olsun ne olursa olsun diyorum
elinize sağlık,sevgiler
Salata olsunda:)))
Ellerine sağlık canım...
Zehracım, görüntü de fikir de süpermiş. Canım ellerine sağlık..
Eline sağlık arkadaşım.Görsel kadar tadıda güzeldir eminim.
Sevgilerimle:)
Şifa dolu bir yemek olmuş,ellerine sağlık...
Kocaman Sevgiler.
yazı hatırlatan nefis bir tarif olmuş ellerinize sağlık
Canım Ablacığım,
Salata nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Ablacım görüntü muhteşem bayılırım enginarla yapılan herşeye benimde pazarda bir enginarcım vardır beni hiç yanıltmaz ağız tadıyla yeriz.ellerine sağlık,sevgiler...
Canım ellerine sağlık, nefis bir görüntü. Sevgiler...
Elinize emeğinize sağlık,enginara bayılırım.Ayrıca bloğunuzun ismi çok güzel çok beğendim.Bana rahmetli anacığımı hatırlattı.Tüm yemekleri ve enginarlı yemek çeşitlerini harika yapardı.
Sevgilerimle...
Ne güzel ne sağlıklı bir lezzet ellerinize sağlık,sevgiler
Ellerinize sağlık gerçekten enfes gözüküyor!
Enginarın her türlüsüne bayılıyorum!
Sevgiler...
Ellerinize sağlık klasik enginar tariflerinden farklo olmuş
Sevgilerimle:)
ENGİNARDA SEVİLMEZMİ DEDİRTEN BİR TARİF ELİNİZE SAĞLIK BEN BAYILDIM DOĞRUSU
bayıldım ben bu tarifinize. sevgiler.
Canım arkadaşlarım zari yorumlara gönülden teşekkürlerrrr..Sevgilerimle hepinizi öptüm.......
İzmir'li olarak enginara bayılırım. Mevsiminde çok pişirdiğim gibi derin dondurucuya da atarım. Hazır hepsini tüketmemişken salatanı deneyeyim. Sevgive sağlıkla kal arkadaşım..
Teşekkürlerrrr...sevgilerrrrr...
Yorum Gönder