Tokat kebabı, taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan Tokat yöresine ait bir yemektir. Özel kebap ocaklarında yapılır.
İki Fırın Arasında Yapımına Başlanır. Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak üzere bekletilir. Şişlerin en başına bir parça kuyruk yağı takılır ve sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sap kısmı da şişin ucuna takılır. Şiş üzerine bir et bir patlıcan ve sebze aralarına bir parça ince kesilmiş patates dizilir. Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır. Bir şişe de sarımsaklar müstakil olarak takılır.
Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır. Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır. Fırının alt kısmında bulunan şaç tepsiye damlayan yağlar toplanır. Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur. Üzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır. Eski ustaların tabiriyle Tokat Kebabı sadece ısıyla değil ışıkla pişen bir kebaptır.
İki Fırın Arasında Yapımına Başlanır. Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak üzere bekletilir. Şişlerin en başına bir parça kuyruk yağı takılır ve sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sap kısmı da şişin ucuna takılır. Şiş üzerine bir et bir patlıcan ve sebze aralarına bir parça ince kesilmiş patates dizilir. Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır. Bir şişe de sarımsaklar müstakil olarak takılır.
Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır. Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır. Fırının alt kısmında bulunan şaç tepsiye damlayan yağlar toplanır. Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur. Üzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır. Eski ustaların tabiriyle Tokat Kebabı sadece ısıyla değil ışıkla pişen bir kebaptır.
BİZ YEDİK SOFRAYI KURANLAR KALDIRSIN
13 yorum:
Bi tokatlı olarak atladım hemen:)
Çok güzel anlatmışsın tarifi, babamda aynı şekilde yapıyo. Memlekete gidince yenilecekler listesine girdi şuan.
çoook haria görünüyor canım ellerinize sağlık
hakkıyla yapılan bir yemek ,kebap olmuş süper
sevgiler:)
Eminim çok lezzetli.Nefis görünüyor.Sevgiler:)
Daha dün Tokatta ilk kez yemiş oldum. Sanki patlıcan kebabı desek daha doğru olur:))
Ellerinize saglik. Cok lezzetli görünüyor. Sevgiler...
Tokat Kebabına doyamadım...Herkese tavsiye edilir......Teşekkürlerrrr...
nefisss... ellerinize sağlık sıcaklardan sebze ve salata yemeğe yönelmiştik ama arda kebapta lazım:)
hımmm bu nasıl güzel bir lezzet böyle bayıldım bende isterim :))
İnşallah bir gün yerinde yemek nasip olur bana da yöresel tatları denemeyi çok severim.Nefis görünüyor.
lezzetli olmuş ablam ellerine sağlık.
çok güzel oluyore çokkk helede kabukları ile piştiğinde.Offfff ellerine sağlık ablacım.
elinize sağlık dört başı mağmur bir yemek olmuş.yiyenlere afiyet olsun.sevgiler
Teşekkürlerrrr.....
Yorum Gönder