Malzemeler:
* 350 gr kuşkonmaz
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 tane ince rendelenmiş havuç
* 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
* 1/2 demet kıyılmış nane
* 1 tane iri doğranmış domates
* 1 tane defne yaprağı
* 1 çorba kaşığı çiğ krema
* 1 fiske un
* Tuz
Yapılışı: Kuşkonmazlar yıkanır ve ayıklanır. Bir tencerede defne yaprağı ile birlikte 10 dk.haşlanır. Diğer tarafta teflon bir tavada soğan, havuç rendesi ve sarımsak zeytinyağda iyice kavrulup üzerine kuşkonmazı ve domatesler konulur. Şeker, tuz ve un serpildikten ve bütün malzeme iyice pişmiş bir hale geldikten sonra krema ilave edilip karıştırılır. En son yeşillikler konulur. Biraz ılıdığında servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
* Kuşkonmaz kilo ile satılan bir sebzedir.
* Kuşkonmaz A,B1,B2 ve C vitami bakımından oldukça zengindir ancak maalesef ülkemizde çok tüketilen bir sebze türü değildir.
* Kuşkonmazları haşlarken defne yaprağı güzel bir koku veriyor.
* Kuru soğan yerine yeşil soğan da koyabilirsiniz.
* Havuçları dilim dilim yapabilirsiniz.
* Lezetli ve faydalı bir sebzedir.
* Türk mutfağında çok fazla yer tutmaz.
* Salatası, etli yemekleri ve garnitür olarak mezeleri tüketilmektedir.
AZ ADA, TEZ ÖDE...
14 yorum:
Canım hayırlı cumalar ellerine sağ
lık.Yemeğin çok leziz ve şık görünü
yor sevgiler...
eline sağlıkkkkkkkkkkkkkk
hiç tatmkadım ama merak da ediyorum tadını ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş
Kuş konmaz yetiştirmesi oldukça zordur. Kısıtlı zaman içinde, tahminen 40 gün içnde toplanmalıdır.
Ellerinize sağlık, iyi hafta sonları dilerim..
Ellerine sağlık çok merak ediyorum şu kuşkonmazın tadını rastlarsam bir gün kendilerine hemen alıp pişiricem
Bende çok sık yaptığım bir yemek değil,bemde tadımlık denedim.Lezzetli oluyor.Güzel yorum ve önerilere gönül dolusu teşekkürlerrr..Sevgilerrrr...
Daha önce hiç denemedim değişik bir lezzet...Güzel paylaşıma teşekkürler...Ellerinize sağlık...
Sevgiler...
Canım gönülcüğüm teşekkürlerrrr...
ellerine sağlık...
Teşekkürlerr...
Teşekkürlerr...
Değişik bir lezzet deneyeceğim ellerinize sağlık...
Canım zarif yorumuna teşekkürlerrr....
Yorum Gönder