* 500 gr ayıklanmış yıkanmış Brüksel lahanası
* 250 gr mısır unu
* 2,5 su bardağı haşlama suyu veya et suyu,tavuk suyu
* 200 gr hazır krema ( küçük paket)
* Tuz, Karabiber, pul biber
* 50 gr rende kaşar veya mozzeralle peyniri
Yapılışı: Brüksel lahanalarını bol tuzlu suda 15-20 dk. diri kalacak şekilde haşlayın, diğer tarafta fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın, haşlanan lahanaların suyundan 2 su bardağı ayırın ve lahanaları süzün, bir tencere içinde krema,haşlama suyu ve mısır ununu iyice karıştıra karıştıra bulamaç halinde pişirin, baharatlarını ve tuzunu ilave edin, 26 cm. lik. orta boy bir borcama bulamacı dökün, haşlanan lahanaları bütün harcın üzerine bastırarak koyun ,üzerine peynir rendelerini dökün fırında 20 dk. pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli ve çok hafif bir garnitür.
* Et suyu kullanırsanız daha lezzetli oluyor.
* Peynir ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen krema yerine yağlı süt kullanabilir.
* Tahmin edemiyeceğiniz kadar lezzetli oluyor.
* Ben ölçülerin yarısını kullandım.
* Brüksel lahanasının kokusu kalmıyor.
* Sıcak sıcak hemen yenmesi tavsiye edilir.
RUHUNDA KÖLELİK OLAN, TAHTA ÇIKSA BİLE KÖLEDİR.
4 yorum:
çok hoşuma gitti bunu denemeliyim inşallah. elinize sağlık..
Brüksel lahanasını yedirememiştim evdekilere Birde bu tarif ile deneyeceğim Reyhancım, ellerine sağlık canım..
hoş bir tarif denemek gerek eline sağlık banada beklerim
Çok teşekkür ederim..sevgiler..
Yorum Gönder