8 Şubat 2013 Cuma

TARÇINLI PEKMEZLİ TATLI KURABİYE

 Malzemeler:
* 150 gr tereyağ veya margarin
* 1 adet yumurta
* 1 paket karbonat
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 100 gr pekmez ( büyük bir çay bardağı)
* 1 su bardağı toz şeker
* 350 gr elenmiş beyaz un
Yapılışı: Bütün malzemeyi karıştırın , un yardımıyla yoğurun  kurabiye hamurunu oklava ile açın ve istediğiniz kalıpla istediğiniz şekli verin,180 derecede ısıtılmış fırında fazla kurutmadan 20 dk. kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri eleyin veya şeker hamuru ile kaplayın.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Kurabiye çok lezzetli güzel bir kurabiyedir.
* Malzemeleri karıştırdıktan sonra hamur elinize yapışabilir.
* Yapışan hamuru un yardımıyla elinize yapışmayacak şekilde yoğurun.
* Hamuru oklava ile açınca üzerinin pütürsüz olması gerekir.
* Hamurun yüzeyi eşit ölçüde olmalıdır.
* Fırında kurutmadan pişirin.
* Çok pişirirseniz çok kuru ve sert olur.
* Piştikten sonra isterseniz şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz.
* Ben sadece pudra şekeri eledim.



GÜL VERENİN ELİ GÜL KOKAR. 


3 yorum:

Seda Yazıcı dedi ki...

hııım ,pekmezli oluşuda ayrı bir lezzet katmıştır.eline sağlık canım :)

nursen aksoy dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor,tam kahvenin yanına eşlik edecek lezzette..ellerine sağlık canım..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim..sevgiler..