5 Şubat 2013 Salı

MISIR UNLU BRÜKSEL LAHANASI

 Malzemeler:
* 500 gr ayıklanmış yıkanmış Brüksel lahanası
* 250 gr  mısır unu
* 2,5 su bardağı haşlama suyu veya et suyu,tavuk suyu
* 200 gr hazır krema ( küçük paket)
* Tuz, Karabiber, pul biber
* 50 gr rende kaşar veya mozzeralle peyniri
 Yapılışı: Brüksel lahanalarını bol tuzlu suda 15-20 dk. diri kalacak şekilde haşlayın, diğer tarafta fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın, haşlanan lahanaların suyundan 2 su bardağı ayırın ve lahanaları süzün, bir tencere içinde krema,haşlama suyu ve mısır ununu iyice karıştıra karıştıra bulamaç halinde pişirin, baharatlarını  ve tuzunu ilave edin, 26 cm. lik. orta boy bir borcama bulamacı dökün, haşlanan lahanaları bütün harcın üzerine bastırarak koyun ,üzerine peynir rendelerini dökün fırında 20 dk. pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Çok lezzetli ve çok hafif bir garnitür.
* Et suyu kullanırsanız daha lezzetli oluyor.
* Peynir ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen krema yerine yağlı süt kullanabilir.
* Tahmin edemiyeceğiniz kadar lezzetli oluyor.
* Ben ölçülerin yarısını kullandım.
* Brüksel lahanasının kokusu kalmıyor.
* Sıcak sıcak hemen yenmesi tavsiye edilir.


RUHUNDA KÖLELİK OLAN, TAHTA ÇIKSA BİLE KÖLEDİR.

4 yorum:

MariaM dedi ki...

çok hoşuma gitti bunu denemeliyim inşallah. elinize sağlık..

Feray kaygısız dedi ki...

Brüksel lahanasını yedirememiştim evdekilere Birde bu tarif ile deneyeceğim Reyhancım, ellerine sağlık canım..

Ebrunun Mutfagi dedi ki...

hoş bir tarif denemek gerek eline sağlık banada beklerim

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim..sevgiler..