Malzemeler:
* 500 gr ayıklanmış yıkanmış ortadan ikiye kesilmiş brüksel lahanası
* 1 yemek kaşığı silme tereyağ
* 100 gr hazır krema
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sebze suyu veya normal su
* Tuz, kara biber, pul biber
* 1 çay bardağı haşlanmış mısır
* 1 limonun suyu
Yapılışı: Brüksel lahanalarını yıkadıktan sonra iyice kağıt havlu ile kurulayın, geniş bir tava içinde tereyağını eritin kesilmiş yüzlerini alta koyarak brüksel lahanalarını dizin kahverengi olana kadar 5dk. kadar kavurun,çok fazla yumuşatmayın, lahanaların üzerine kremayı,sütü,suyu,tuzu,mısırı ve baharatları koyun kapağını kapatın 10 dk. biraz suyunu çekene kadar pişirin,.brüksel lahanalarını delikli kepçe ile servis tabağına alın, tavadaki sosa limon suyunu ekleyin azıcık daha suyunu çektirin, pişen sosu brüksel lahanalarının üzerine dökün, hemen servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Sizlere Brüksel lahanasını her şekilde sunup sevdireceğim.
* Baharat ve limon tadı size kalmıştır.
* Salata ve et yemekleri yanında süper bir garnitür.
* Yağ ve krema miktarlarını azaltabilirsiniz.
YASSIDAN SONRA BAYRAM, HOŞGELDİN BAHARA.
6 yorum:
Orjinali Cafe Fernando'ya ait olan bu tarifi mısırsız yapıyorum sık sık, mısırlı da deneyelim bakalım:)
tv seyrettiğimden beri sessiz sedasız seyirdeyim sizi ama bu brüksel lahanası tarife yorumsuz kalamadım..süper süper..ellerinize emeğinize sağlık....sevgiler.
Bende bu hafta pişirdim,pek severim kendisini.. ellerine sağlık canım..
Ellerinize sağlık brüksel lahanasını sevmeyenlerin bile bayılacağı bir lezzet kremalı brüksel lahanası afiyetler olsun..
brüksel lahanası çok alışkın olduğum bir tat değil ama kremalı çok lezzetli olacağına eminim bu şekild ehiç denememiştim:))
Çok teşekkür ederim..sevgiler..
Yorum Gönder