27 Eylül 2011 Salı

KIRMA BÖREK

Yapılışı:
* 4-5 adet yufka
* 200- 250 gr. kadar beyaz peynir veya lor
* 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı

Üzeri İçin
* 1,5 çay bardağı yoğurt
* 1 yumurta
*1/2 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
* İsteğe göre susam veya çörek otu




Yapılışı: Yufkanın birini düz bir zemine serin, üzerini hafif yağlayın, yufkayı ikiye ayırın üzerine bolca lor veya ezilmiş peynir serpin her iki ucundan tutarak ortaya doğru katlayın, enlemesine iki elinizle büzdürün, 8-10 boyutlarında kesin , yağlanmış tepsiye yan yana dizin, bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra, üzerine koyulacak malzemeleri iyice çırpın tepsideki yufkaların üzerine kaşıkla bolca dökün, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Şeker Olsun.....




NOT:

* Kırma börek çeşitli isimlerle anılır (büzgülü, pileli)

* Kırma börek Eskişehir yöresinde çokça yapılan bir lezzettir.

* Bulgaristandan gelenlerde bu böreği çok yapmaktadır.

* İsterseniz kendi açtığınız yufka ilede yapabilirsiniz.

* İçine isteğe bağlı olarak maydanoz ve dereotuda konulabilir.

* İsteğe bağlı olarak karabiber ve kırmızı pul biber ilave edilebilir.

* Yumuşacık ve hafif bir börektir.

* İçine isteyen sıvıyağ yağ yerine tereyağ koyabilir.

* İçine sadece zeytinyağ koyabilirsiniz.

*Üzerine koyacağınız yumurta adedini artırabilirsiniz.

* İçine peynir yerine lor koyabilirsiniz. Lor tercih edildiğinde daha güzel oluyor.

* İçine koyacağınız peynir tuzsuz ise tuz ilave edebilirsiniz.

* Üzerine isteğe göre susam ve çörek otu konulabilir.






AYNA BENİM EN İYİ ARKADAŞIMDIR, BEN AĞLADIĞIMDA O GÜLMEZ





18 yorum:

Aycan dedi ki...

Ellerinize sağlık.Selamlar;

aleyna dedi ki...

elinize sağlı.benimde çok sevdiğim bir börektir.sevgiler

Elif'in defterinden dedi ki...

Bulgar Göçmenleri hakikaten çok yapıyor bunu. Kırklareli civarlarına her gittiğimde mutlaka her evde yemişimdir, çok da lezzetli olur. Ellerinize sağlık.

kalpkurabiye dedi ki...

ablacımm ellerine sağlık:)
böreğin pek güzel olmuşş:=)
afiyet bal olsun..
sevgilerimle..

Dulce Caldeira dedi ki...

Olá mudei de blog, passo a estar aqui:http://duxaskitchen.blogspot.com/
Obrigada e um beijinho.

Tümay Öztürk dedi ki...

istiyorumm istiyorummmm istiyoruuumm ben bu börekten istiyoruuummm. ellerine sağlık zehra annecim ne güzel gözüküyor yumuşacık:)

Sevil Şahin dedi ki...

Annecim ellerine sağlık şahane bir börek oluyor biliyorum. Ben kıymalısını daha çok seviyorum :)
Afiyet bal olsun
Sevgiler

mamila dedi ki...

Harikasınız,ellerinize sağlık.Detaylı anlatımınıza bayılıyorum teşekkürler,sevgiler.

Asiye VURAN dedi ki...

elinize sağlık güzel olmuş beklerim bloğuma sevgiler

Los Fogones de Luisa dedi ki...

Se ve bien rico, te quedo estupendo.
besos

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ;AYRINTILI GÖRÜNTÜ OLSAYDI DAHA ÇOK MEMNUN OLURDUM SELAMLAR ÖPÜYURUM.

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık bu böreği yapmak ne zamandır aklında çok merak ediyorum çok lezzetli görünüyor sevgiler...

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerine sağlık canım böreğin harika olmuş
öpüyorum canım:))

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

İşte şu görüntüler her davete yeter bence..Kahvaltı, 5 çayı, sahur..Ellerine sağlık Zehracım, ne güzel de kokuyordur kimbilir..

domates sepeti dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. bu böreği ilk bi arkadaşımda yemiştim çok beğenmiştim ondan sonra bende yapmaya başladım...

neseersoy dedi ki...

Ellerine sağlık, Neşe

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

en en en sevdiklerimden biri bu börek!

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim.sevgilerrrrr....