*Bir küçük sarmalık lahana
* 1,5 su bardağı dolmalık pirinç
* 1 su bardağı zeytinyağı ve sıvı yağ karışımı yağ
* 1-2 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 tane rendelenmiş domates
* 2 tane rendelenmiş havuç
* 1 demet yeşil soğanın incecik kıyılmış yeşil yaprakları
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1 çay kaşığı nar ekişisi
* Tuz, Karabiber, kuru nane, sumak
* 1/2 demet kıyılmış taze nane
Sosu İçin Malzemeler:
* 2 tane rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
* 1-2 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
Yapılışı: Lahanalar yaprak yaprak haşlanıp, büyük parçalar halinde bekletilmelidir. Diğer tarafta dolmanın iç harcını yapmak için genişce bir tencerede soğanları yağ içinde iyice kavrun, üzerine biraz su (1 çay bardağı kadar) ilave edip pişirin. Üzerine baharatları, yeşillikleri ve rendelenmiş havuçu ilave edip ve karıştırın. Büyük lahana yapraklarının içine hazırladığınız malzemeden koyarak siğara böreği gibi sarın ve gül böreği gibi şekil verdikten sonra tepsiye dizin. Üzerine biraz domates rendesi, sarımsak, nar ekşisi ve tuz koyarak pişirin. Bu sosu gül şeklindeki lahana sarmalarının üzerine döktükten sonra su ilave ederek iyice pişirin. Pişen lahanaları 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar kızartın. Üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.
Yapılışı: Lahanalar yaprak yaprak haşlanıp, büyük parçalar halinde bekletilmelidir. Diğer tarafta dolmanın iç harcını yapmak için genişce bir tencerede soğanları yağ içinde iyice kavrun, üzerine biraz su (1 çay bardağı kadar) ilave edip pişirin. Üzerine baharatları, yeşillikleri ve rendelenmiş havuçu ilave edip ve karıştırın. Büyük lahana yapraklarının içine hazırladığınız malzemeden koyarak siğara böreği gibi sarın ve gül böreği gibi şekil verdikten sonra tepsiye dizin. Üzerine biraz domates rendesi, sarımsak, nar ekşisi ve tuz koyarak pişirin. Bu sosu gül şeklindeki lahana sarmalarının üzerine döktükten sonra su ilave ederek iyice pişirin. Pişen lahanaları 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar kızartın. Üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.
* Bu yemeğin tarifini geziden arkadaşım Figen Kaya vermişti.
* Nar ekşisini fazla koymayın çok ekşi olabilir.
* Pişirirken üzerine kapak kapatabilirsiniz.
* Yemeğin yağını az koymayın lezzetini de azaltırsınız.
* Ben üzerine kaşar rendesi de koyulabileceğini düşünüyorum.
* Pişerken suyunu kontrol edip ilave yapabilirsiniz.
6 yorum:
çok güzel görünüyor ablacım ellerine sağlık hayırlı iftarlar.
Ben lahana sarmasını soslu çok seviyorum.Ellerinize sağlık.Çok nefis
görünüyor:)
bazen mevsiminin dışındaki yiyecekleri özlüyoruz değilmi
inan bi canım çektiki sorma çokta nefis ve lezzetli götünüyor
ellerine sağlık canım sevgiler
şeklide nasıl güzel olmuş canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
Çok güzel değişik bir tarif aslında malzemeler aynı bir kaç detay dışında fakat sarma şekli ile çok şık ve nefiss görünüyor
ellerine sağlık canım......
Teşekkürlerrrrr....
Yorum Gönder