* 1 küçük kase rendelenmiş kaşar
* 1 küçük kase kavrulmuş kıyma
* 1 küçük ince doğranmış yeşil biber
* 1 küçük küçük küçük doğranmış domates
* 4-5 dilim sucuk
* 1 tane yumurta
Yufka aralarına sürmek için:* 1 çay bardağından az sıvıyağ veya 1-2 kaşık erimiş tereyağ
* 1 çay bardağı su
Yapılışı: 8-9 adet baklava yufkasının her katına yağlı su veya erimiş tereyağını fırça ile sürün.En üst kata rendelenmiş kaşarın yarısını yayın, yufkanızı şekilde görüldüğü gibi dört parmak kalınlığında kalın bir siğara böreği gibi rulo yapmadan katlayın. Uçlarını ben kürdan yardımıyla pide gibi katladım. Pidenizi 180 derecede ısıtılmış fırına koyup 10 dk. pişirin, fırından çıkarın pidenin ortasını karnıyarık gibi kesin içine kavrulmuş kıyma, biber domates, kaşar ve yumurtayı kırın, tekrar fırına koyun 8-9 dk. üzerini kızartın....
Afiyet Şeker Olsun.....
* Pidenizi istediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz.
* Peynirle, salamla,sosisle, ıspanakla, pırasa ile çeşitleyebilirsiniz.
* Çıtır çıtır bir pide oluyor. Ben çok beğendim, tavsiye ederim.
* Pideyi baklava yufkası ile yapınca daha az hamur yemiş oluyoruz.
* Arasına koyacığınız yağı sıvı yağ ve su tercih ederseniz daha sağlıklı olur.
* Tereyağ ile yapılan pide daha lezzetli oluyor, tercih sizin...
* Baklava yufkası poşetinden çıkınca hemen kuruduğundan üzerine nemli bir bez örtebilirsiniz.
* Pidenin üzerine isteyen yumurta sarısıda sürebilir. Ben sürmedim gerek kalmadı.
*Pide şekli verirken isterseniz Dürülen yufkaların uçlarını üçgen keserek bırakabilirsiniz.
* Ben kürdanla kenarlarını büktüm.Çok güzel oldu. Yerken kürdana dikkat etmek gerekiyor.
* Yaratıcı fikirlerle baklava yufkasını değişik şekillerle kullanabilirsiniz.
14 yorum:
ellerinize sağlık hem harika olmuş hemde çok yaratıcı.
baklava yufkası zaten ayrı bir lezzetli eminim pideside harika olur.
sevgiler.
Ellerine sağlık harika bir fikir canım çok güzel olmuş, hamur açmaktansa çıtır çıtır bunu yapmak daha güzel
Düşünemiyorumm böyle bi lezzet.Ellerine sağlık ablacım,süper fikir,sevgiler :)
pide muhteşem görünüyor,baklava yufkasınada bayılırım zaten.ellerinize sağlık.
çok lezzetli görünüyor ablacım ellerine sağlık.
Teşekkürlerrrr..Sevgilerrrr....
harika bir görüntü tadına diyecek yoktur.ellerine sağlık ablacım.sağlıkla kalın.
Çıtır çıtır ne güzel olmuştur:))ellerinize sağlık
Zehracım; bu pide ilginç bir deneyim doğrusu. Nasıl bir lezzet olduğunu anlamak için kesin denemek lazım. Ellerine sağlık arkadaşım..
Nefis olmuş çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Çok güzel görünüyor.
Eline emeğine sağlık.
Ucundan alam şansım olsaydı keşke:(
Sevgiler:)
of offf ne kadar süper görünüyor
deneyeceğim
hiç baklava hamurundan pide görmemiştim
ağzımın suyu aktı
ellerine sağlık canım
güzel haftalar diliyorum
Çok teşekkürlerrrr...Sevgilerrrrr...
Ne güzel tarifleriniz var,bak bak,bitiremedim,hayran kaldım inanın,ellerinize sağlık,her şey gönlünüzce olsun,sevgiler
Yorum Gönder