7 Eylül 2014 Pazar
TATSIZ KAVUNLARDAN KAVUN TATLISININ YAPILIŞI VE TARİFİ
Malzemeler:
* Tatsız çıkmış bir kavun ( isterseniz tatlı çıkan olabilir)
* Kavunun büyüklüğüne göre pudra şekeri veya toz şeker
* Kavun miktarına göre biraz nişasta
* 1 paket vanilya
* İsteğe göre içine kuru nane
Süslemek İçin :
* Taze nane
Yapılışı:
* Evinizde tatsız çıkan kavunları değerlendirmek için en güzel yöntem
* Çocuklarınıza dondurarak dondurma olarak ikram edebilirsiniz
* Kavunu iyice ezin, püre haline getirin
* Blender kullanabilirsiniz
* Ezilen kavunu bir tencereye dökün
* Tencereye nişastayı ve şekeri ilave edin
* Benim kavun orta boydu 1 yemek kaşığı nişasta koydum
* Şeker miktarı size kalmıştır.
* İsteyen dövülmüş ceviz ekleyebilir.
* Ocakta karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin
* Ocaktan indireceğiniz yakın vanilya ve kuru nane ilave edin
* Kavun tatlınızı servis yapılacak kaplara boşaltın
* Ilındıktan sonra
* En 2 saat dolapta soğutun
* İsteyen buzlukta dondurarak servis yapabilir.
* Dolapta bekleyen tatlıları üzerine nane koyarak servis yapabilirsiniz.
* İsteyen krem şanti veya başka süsleme malzemeleri ile servis yapabilir.
Afiyet Olsun..
BAL BAL DEMEKLE AĞIZ TATLANMAZ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder