Malzemeler:
* 4 tane halka halka doğranmış kemer patlıcan
* 3 tane halka doğranmış patates
* 3 tane dilimlenmiş yeşil biber
* 3 tane halka halka doğranmış domates
* 3 diş doğranmış sarımsak
* 1 tane yemeklik doğranmış soğan
*1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 250 gr yağsız dana kıyma
* Karabiber
* Tuz
* Kızartmak için sıvıyağ
* 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı: Soğanı az bir yağda pembeleşene kadar kavurun içine kıymayı ilava ederek kavurun. 1 kaşık salçayı, tuzu, maydanozu ve karabiberi ekleyerek kavrulmuş kıyma elde edin. Patlıcanları ve patatesi tuzlu şekerli suda 1 saat beklettikten sonra çıkarıp iyice kurulayın. Kızgın yağda iyice kızartın ve geniş bir tencere sırayla patlıcan, kıyma ve patates dizin. En üstünü domates, sarımsak ve biber dilimleri ile süsleyin. 1 su bardağı sıcak suda kalan salçayı ezerek ilave edip fırında veya ocakta 30 dk. pişirin.
Afiyet şeker olsun...
NOT:
* Patatesleri önce kızartırsanız kızartma yağınız kirlenmez.
* Patlıcanları suda bekletirseniz acısı iyice çıkıyor.
* Patatesleri sadece tuzlu suda bekletebilirsiniz.
* Sudan alınan patlıcan ve patatesler iyice kurulanmalıdır.
* Patlıcanlar patatese göre daha çok yağ çeker.
* Kızaran malzemeler kağıt havlu üzerine çıkarılırsa fazla yağını almış olursunuz.
* Kızaran malzemelerin yağını tamamen almak isterseniz, kızaran malzemeleri sıcak su içinde biraz bekletip süzerseniz yağı azalır.
* Üzerine koyacağınız biberleri kızartmadan da koyabilirsiniz.Ben kızartıyorum.
* Sarımsakları isterseniz kıymanın içinde kavurabilirsiniz.
* İsterseniz patatesi ve patlıcanı ayrı ayrı oturtma yapabilirsiniz.
SÜTÜ BEDAVA VERİRSEN İNEĞİ ALAMAZSIN