Malzemeler:
* 1 tane orta boy haşlanmış beyaz lahana
* 1 küçük kase pilavlık bulgur
* 4-5 tane haşlanmış patates
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1 tane büyük ince kıyılmış kuru soğan
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* Karabiber
* Tuz
Üzeri için:
* 2 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağ
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı: Lahana yaprakları haşlanıp bir kenarda soğumaya bırakılır. Kıyılmış soğan, sıvı yağ içinde iyice kavrulduktan sonra pilavlık bulgur az bir su ilave edilerek azıcık pişirilir. Haşlanmış patatesler iyice ezilip bulgura ilave edilip, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz koyulur ve iyice karıştırılır. Soğuduktan sonra küçük lahana parçalarının içine yapılan bu harç konulup, avuç içinde sıkarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 180 dercede üzerleri kızarana kadar pişirilir. Çıkınca üzerine kızdırılmış tereyağ dökülür. Sarımsaklı yoğurt dökerek ya da sade olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
* Lahanayı haşlarken kökünü bir bıçakla çıkarın.
* Tuzlu kaynayan suyun içine kök tarafı altına gelecek şekilde koyup haşlarsanız, soğuduğunda yaprak yaprak çıkarabilirsiniz.
* Lahanayı yaprak yaprak kökünden keserekte tuzlu suda haşlayabilirsiniz.
* Lahana kokusunu gidermek için haşlama suyuna bir parça ekmek veya azıcık süt koyun..
* Lahana sıkması yaparken lahana parçaları çok büyük olmamalıdır.
* Patatesleri haşladıktan sonra rendelerseniz daha güzel oluyor.
* Malzeme miktarını lahananıza göre ayarlayabilirsiniz.
* Damağınıza uygun baharatlar ilave edebilirsiniz. Pul biber, kekik, reyhan gibi...
* Sarımsaklı yoğurtlu yemek tercihe kalmıştır.
* İç harcına koyacağınız yağı, üzerine dökeceğiniz tereyağını unutmadan ilave edin...
* Sıkma yaparken haşlanmış küçük bir parça lahanayı avucunuza koyup, içine biraz harç koyup avucunuzun içinde yuvarlayıp sıkınız.
* Üzerine tereyağ miktarını göz kararı ayarlayabilirsiniz.
* Fırında 20-25 dakika pişirebilirsiniz.
ET YUMAĞI İLE İP YUMAĞI BİR ARADA OLMAZ