3 Eylül 2014 Çarşamba
KURU ÇEREZLİ VE KURU MEYVELİ KEK TARİFİ
Malzemeler:
* 3-4 tane oda ısısında yumurta
* 1 - 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı yoğurt veya süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ veya erimiş margarin
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Yarım portakal veya limon suyu
* 1 portakalın veya limonun kabuk rendesi
* 2,5 su bardağı elenmiş beyaz un
* Üzeri için pudra şekeri
Üzeri İçin:
* İstediğini kuru meyvelerden 4-5 tane ( küçük küçük doğranmış)
* 1 avuç ceviz, fındık fıstık gibi iri parçalar halinde çerez
Yapılışı: Derin bir kap içinde yumurtaları ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın, üzerine yoğurdu ve diğer malzemeleri ilave edin bütün malzemeler koyulunca kaşıkla yavaş yavaş karıştırın yağladığınız bir kek kalıbına dökün üzerine kuru meyveleri ve çerezleri yayın, 180 derece ısıtılan fırında pişene kadar tutun, ılıyınca üzerine pudra şekeri eleyin.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kuru meyveler sert ise sıcak su içinde biraz bekletin süzün ve keke koyun,
Kek Pişirmenin püf noktaları için buraya bakabilirsiniz.
BAKMAKLA USTA OLUNSA: KEDİLER; KÖPEKLER KASAP OLURDU.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ellerine sağlık çok güzel kabarmış ustam
Yorum Gönder