6 Temmuz 2014 Pazar
DEĞİŞİK BİR BRÜKSEL SALATASININ YAPILIŞI VE TARİFİ
Malzemeler:
* 1 paket veya 300 gr yıkanmış ayıklanmış ve 5 dakika haşlanmış brüksel lahanası
* 1 tane piyaz doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 1 avuç iri ceviz
* 1 kahve fincanı susam
* Tuz,
Süslemek İçin:
* 1 avuç kıyılmış dereotu
Yapılışı:
* Yağsız tavada önce dolmalık fıstıkları kavurun
* Dolmalık fıstıkları bir tabağa alın soğusun
* Tavaya yağı koyun kızdırın
* Kızgın yağın içine soğanları koyun ve iyice kavurun
* Kavrulan soğanlara dolmalık fıstıkları ilave edin
* 5 dk. daha kavurun
* Cevizleri ilave edin kavurmaya devam edin
* Üzerine bol susam atın
* İsteyen susamı dolmalık fıstık gibi kavurup ilave edebilirsiniz
* Haşlanmış lahanaları ilave edin
* Lahanalarla 5 dk. daha kavurun
* Kızarmaya devam eden malzemeye tuz ve baharat ilave edin
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Tavanın altını kapatın
* Salataya bolca dereotu ilave edin
* Servis yapın
* Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder