* 2 su bardağı ince köftelik bulgur
* 1/2 su bardağı beyaz un
* 1 yumurta
* 500 gr ( bir büyükçe kase) beyaz lahana turşusu
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş sarımsak
* Normal su veya turşu suyu
*1 tatlı kaşığı pul biber
* Tereyağ veya sıvıyağ
* Tuz, karabiber
Yapılışı: Bulguru geniş bir kase içinde 2 su bardağı turşu suyu veya normal ılık su ile hafi kabarana kadar bekletin unu, yumurtayı ilave ederek iyice yoğurun, yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparak yuvarlak şekil vererek yassılaştırın, Turşu suyunu,turşuyu normal su ile karıştırarak tencerede kaynatın, köfteleri içine atın, kısık ateşte pişene kadar bekleyin, diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları yağın içinde iyice kavurun pul biber ilave
edin ,köfteleri turşu ve suyuyla birlikte tabaklara servis yapın üzerine bolca yağlı biberden dökün.
Afiyet Şeker Olsun....
Bu yemekle 5. Yemek Şöleninde finalistler arasına girdim.
24 yorum:
ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNE SAĞLIK.
İlk defa gördüğüm bir tarif, çok güzel görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık...
(YEMEK SEVDAM)
Ellerinize sağlık çok iştah açıcı ve sağlıklı olduğundan eminim sevgiyle...
Harika bir tarif olmuş bayıldım dereceyi hak ediyor bence...Ellerine emklerine sağlık ablacığım...
Sevgiler...
Turşu ve köfte nasıl olur bilmiyorum ama görüntüsü çok can alıcı. >Ellerinize sağlık:)
İlk defa gördüğüm bir tarif.. Nefis görünüyor.. En kısa zamanda denemek istiyorum.. Ellerinize sağlık..
bu arada çekilişime bekliyorum..
http://www.kurabiyeevim.com/sevgililer-gunune-ozel-cekilisimiz/
çok ilginç bir çorba ellerinize sağlık:))
Bu tariflerle girersin tabi.
Nazar değmesin.
Başarılar.
Kıskanç olmayan anne Çiğdem
hiç duymamıştım güzel olmuştur eminim ellerine sağlık canım
sıcacık sevgilerimle...
Cok tesekkurlerrrr.....
Cok tesekkurlerrrr.....
Bursa'ya has bir tarif mi?
Zehra'cım değişik lezzetlere bayılırım. Hemen deneyeceğim ellerine sağlık arkadaşım..
Çok değişik bir bulgur köftesi, çok da güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Zehra anne ellerine sağlık çok nefis olmuş. ayrıca yarışma için de tebrik ederim. Senin adına çok sevindim :(
Öperim
Çok teşekkürlerrrr...sevgi ve saygılarrrrr....
cok ilginc bi yemekmis, mutlaka denicem,simdiden cok canim istedi, ellerinize saglik
Çok teşekkür ederim.sevgilerrrrr....
çok ilginç ve iddalı bir tarif derece aldığınıza göre lezzetli bir köfte ellerinize sağlık .Derecenizde hayırlı olsun tebrik ederim arkadaşım
Çok teşekkür ederim.sevgilerrrr..
Sevilciğim ve Öznurcuğum gönülden teşekkürlerrrr...
ablacim bugun bu tarifi denemek istedim fakat anlamadigim bi kac bisey size sormak istedim. lahanalarla birliktemi pisiyor yemegimiz yoksa en son pistikten sonra dogranmis olarak tabaklara servis mi ediliyor. birde sarimsaklar hangi asamada giriyor yemegin icine. simdiden tesekkurler
Ablam; lahanalarla birlikte pişiriyoruz....
İlgimi çekti, değişik bir yemek yapmışsınız.
Atalarımızda daha ne çok değişik yemekler vardır eminim yıllar geçtikçe unutulmuş, yapılmamış.
Bu lezzetleri yaşatmak lazım.
Ben de Teyzemden öğrendiğim değişik bir yemek yaptım. Adı malatya boşu.
Adana'dan sevgiler, Pırıl.
**Sizi takipteyim.
Yorum Gönder