* 2 su bardağı ince köftelik bulgur
* 1/2 su bardağı beyaz un
* 1 yumurta
* 500 gr ( bir büyükçe kase) beyaz lahana turşusu
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş sarımsak
* Normal su veya turşu suyu
*1 tatlı kaşığı pul biber
* Tereyağ veya sıvıyağ
* Tuz, karabiber
Yapılışı: Bulguru geniş bir kase içinde 2 su bardağı turşu suyu veya normal ılık su ile hafi kabarana kadar bekletin unu, yumurtayı ilave ederek iyice yoğurun, yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparak yuvarlak şekil vererek yassılaştırın, Turşu suyunu,turşuyu normal su ile karıştırarak tencerede kaynatın, köfteleri içine atın, kısık ateşte pişene kadar bekleyin, diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları yağın içinde iyice kavurun pul biber ilave
edin ,köfteleri turşu ve suyuyla birlikte tabaklara servis yapın üzerine bolca yağlı biberden dökün.
Afiyet Şeker Olsun....
Bu yemekle 5. Yemek Şöleninde finalistler arasına girdim.
ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilİlk defa gördüğüm bir tarif, çok güzel görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık...
YanıtlaSil(YEMEK SEVDAM)
Ellerinize sağlık çok iştah açıcı ve sağlıklı olduğundan eminim sevgiyle...
YanıtlaSilHarika bir tarif olmuş bayıldım dereceyi hak ediyor bence...Ellerine emklerine sağlık ablacığım...
YanıtlaSilSevgiler...
Turşu ve köfte nasıl olur bilmiyorum ama görüntüsü çok can alıcı. >Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilİlk defa gördüğüm bir tarif.. Nefis görünüyor.. En kısa zamanda denemek istiyorum.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbu arada çekilişime bekliyorum..
http://www.kurabiyeevim.com/sevgililer-gunune-ozel-cekilisimiz/
çok ilginç bir çorba ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilBu tariflerle girersin tabi.
YanıtlaSilNazar değmesin.
Başarılar.
Kıskanç olmayan anne Çiğdem
hiç duymamıştım güzel olmuştur eminim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsıcacık sevgilerimle...
Cok tesekkurlerrrr.....
YanıtlaSilCok tesekkurlerrrr.....
YanıtlaSilBursa'ya has bir tarif mi?
YanıtlaSilZehra'cım değişik lezzetlere bayılırım. Hemen deneyeceğim ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilÇok değişik bir bulgur köftesi, çok da güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Zehra anne ellerine sağlık çok nefis olmuş. ayrıca yarışma için de tebrik ederim. Senin adına çok sevindim :(
YanıtlaSilÖperim
Çok teşekkürlerrrr...sevgi ve saygılarrrrr....
YanıtlaSilcok ilginc bi yemekmis, mutlaka denicem,simdiden cok canim istedi, ellerinize saglik
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.sevgilerrrrr....
YanıtlaSilçok ilginç ve iddalı bir tarif derece aldığınıza göre lezzetli bir köfte ellerinize sağlık .Derecenizde hayırlı olsun tebrik ederim arkadaşım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.sevgilerrrr..
YanıtlaSilSevilciğim ve Öznurcuğum gönülden teşekkürlerrrr...
YanıtlaSilablacim bugun bu tarifi denemek istedim fakat anlamadigim bi kac bisey size sormak istedim. lahanalarla birliktemi pisiyor yemegimiz yoksa en son pistikten sonra dogranmis olarak tabaklara servis mi ediliyor. birde sarimsaklar hangi asamada giriyor yemegin icine. simdiden tesekkurler
YanıtlaSilAblam; lahanalarla birlikte pişiriyoruz....
YanıtlaSilİlgimi çekti, değişik bir yemek yapmışsınız.
YanıtlaSilAtalarımızda daha ne çok değişik yemekler vardır eminim yıllar geçtikçe unutulmuş, yapılmamış.
Bu lezzetleri yaşatmak lazım.
Ben de Teyzemden öğrendiğim değişik bir yemek yaptım. Adı malatya boşu.
Adana'dan sevgiler, Pırıl.
**Sizi takipteyim.