* 5-6 adet milföy hamuru
* 5-6 adet ananas dilimi
* 5-6 kaşık toz şeker
* Küçük bir kase vişne veya ahududu reçeli
Yapılışı: Milföy hamurlarını ananas dilimleri büyüklüğünde yuvarlak yuvarlak kesin, üzerine dilimlenen ananas dilimlerini her yuvarlağa birer tane olmak üzere yerleştirin, toz şekeri her parçaya birer kaşık serpin, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine birer kaşık reçel, istenilirse krema ve nane ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Merhabalar basit ama lezzetli bir tatlı ile geri döndüm.
* Milföy hamurlarını bir çaydanlık kapağı ile kesebilirsiniz.
* Fırınınız mutlaka önceden ısıtılmış olsun.
* Fırın 200-210 derecede ısıtılmalıdır.
* Ananasları ister konserve alın, ister taze ananasları ince ince doğrayın.
* Ananasları konserve alırsanız kavonozda 5-6 tane çıkıyor. Taze ananasdan 4-5 dilim çıkıyor, ölçünüzü ona göre ayarlayabiliriz.
* Üzerine serpeceğiniz toz şekeri miktarını tatlı olmasını isterseniz artırabilirsiniz.
* Servis sırasında koyacağız reçel çeşidi kendiniz tercih edebilirsiniz. Örneğin, vişne, çilek, ahududu gibi...
* Krem şanti veya krema ile servis yapabilirsiniz.
* Bu tatlıyı 1-2 saat içerisinde taze teze tüketirseniz daha lezzetli olacaktır.
DOKUZ AYIN ÇARŞAMBASI BİR GÜNE GELDİ
23 yorum:
Zehra ablacım,harika görünüyor,ellerine sağlık.
Zehra ablacım,harika görünüyor,ellerine sağlık.
oldukca lezzetlı gozukuyor.en kısa zamanda deneyecegım .
sevgıler...
selam sevgili Zehra
geçmiş bayramın mübarek olsun arkadaşım tatlın hem ananaslı hem milföylü çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık
sevgilerle kal
Değişik ve pratik bir tarifmiş ellerine sağlık.Ananası çok severim denenceklere aldım :)
O nasıl güzel bir görüntüdür yahu, ağzım sulandı, ellerin kolların dert görmesin...
Süper bir görünüm.
Sevgiler:)
ablam ellerine sağlık nefis görünüyor..
ellerine saglik..Goruntu olarak enginar canaginda krevize benzettim:)
Ananasi pek sevmem ama milfoyle bulusunca eminim cok daha farkli bir tat olusur.Sevgiler
Ananasın o harika kokusuna ve tadına bayılıyorum. Yapacağım bunu.
Canım ablacığım enfes olmuş o tatlı ellerine sağlık.Kocaman kocaman öpüyo
rum.
Ellerinize saglik nefis görünüyor sunumda cok güzel olmus
Ne şirin olmuşlar.Güzel bir buluş, elinize sağlık
CAn kurtarır bu tarif ellerinize sağlık
Hem güzel hemde pratik bir tatliymis...muhakkkak denemeliyim.Ellerine saglik.Paylasimin icin tesekkürler
canım ablacım ellerine sağlık ne kadar güzel olmuşlar:)) ellerin dert görmesin:))
ananas ve milföy ilginç bir uyum:) ama denenesi :))
Ellerine sağlık çok güzel olmuş
Bu linkte mimlendiniz :)
http://www.anindayorum.com/2010/11/derin-bir-mim.html
ABLAM HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK ÇOK ÖPÜYORUM SENİ.
çokkk lezzetli görünüyor
ellerine sağlık canım
Hem bu kadar pratik, hem de çok lezzetli bir tatlı olmuş...
Denemeden olmaz:)))
Ellerinize sağlık.
Merhabalar; canım arkadaşlarım yazdığınız güzel ve zarif yorumlara gönülden teşekkürlerrrr..Sevgilerrrrr...
Mmmm cok guzel olmus ellerinize saglik
Yorum Gönder