* 5-6 adet milföy hamuru
* 5-6 adet ananas dilimi
* 5-6 kaşık toz şeker
* Küçük bir kase vişne veya ahududu reçeli
Yapılışı: Milföy hamurlarını ananas dilimleri büyüklüğünde yuvarlak yuvarlak kesin, üzerine dilimlenen ananas dilimlerini her yuvarlağa birer tane olmak üzere yerleştirin, toz şekeri her parçaya birer kaşık serpin, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine birer kaşık reçel, istenilirse krema ve nane ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Merhabalar basit ama lezzetli bir tatlı ile geri döndüm.
* Milföy hamurlarını bir çaydanlık kapağı ile kesebilirsiniz.
* Fırınınız mutlaka önceden ısıtılmış olsun.
* Fırın 200-210 derecede ısıtılmalıdır.
* Ananasları ister konserve alın, ister taze ananasları ince ince doğrayın.
* Ananasları konserve alırsanız kavonozda 5-6 tane çıkıyor. Taze ananasdan 4-5 dilim çıkıyor, ölçünüzü ona göre ayarlayabiliriz.
* Üzerine serpeceğiniz toz şekeri miktarını tatlı olmasını isterseniz artırabilirsiniz.
* Servis sırasında koyacağız reçel çeşidi kendiniz tercih edebilirsiniz. Örneğin, vişne, çilek, ahududu gibi...
* Krem şanti veya krema ile servis yapabilirsiniz.
* Bu tatlıyı 1-2 saat içerisinde taze teze tüketirseniz daha lezzetli olacaktır.
DOKUZ AYIN ÇARŞAMBASI BİR GÜNE GELDİ
Zehra ablacım,harika görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilZehra ablacım,harika görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSiloldukca lezzetlı gozukuyor.en kısa zamanda deneyecegım .
YanıtlaSilsevgıler...
selam sevgili Zehra
YanıtlaSilgeçmiş bayramın mübarek olsun arkadaşım tatlın hem ananaslı hem milföylü çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık
sevgilerle kal
Değişik ve pratik bir tarifmiş ellerine sağlık.Ananası çok severim denenceklere aldım :)
YanıtlaSilO nasıl güzel bir görüntüdür yahu, ağzım sulandı, ellerin kolların dert görmesin...
YanıtlaSilSüper bir görünüm.
YanıtlaSilSevgiler:)
ablam ellerine sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilellerine saglik..Goruntu olarak enginar canaginda krevize benzettim:)
YanıtlaSilAnanasi pek sevmem ama milfoyle bulusunca eminim cok daha farkli bir tat olusur.Sevgiler
Ananasın o harika kokusuna ve tadına bayılıyorum. Yapacağım bunu.
YanıtlaSilCanım ablacığım enfes olmuş o tatlı ellerine sağlık.Kocaman kocaman öpüyo
YanıtlaSilrum.
Ellerinize saglik nefis görünüyor sunumda cok güzel olmus
YanıtlaSilNe şirin olmuşlar.Güzel bir buluş, elinize sağlık
YanıtlaSilCAn kurtarır bu tarif ellerinize sağlık
YanıtlaSilHem güzel hemde pratik bir tatliymis...muhakkkak denemeliyim.Ellerine saglik.Paylasimin icin tesekkürler
YanıtlaSilcanım ablacım ellerine sağlık ne kadar güzel olmuşlar:)) ellerin dert görmesin:))
YanıtlaSilananas ve milföy ilginç bir uyum:) ama denenesi :))
Ellerine sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilBu linkte mimlendiniz :)
YanıtlaSilhttp://www.anindayorum.com/2010/11/derin-bir-mim.html
ABLAM HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK ÇOK ÖPÜYORUM SENİ.
YanıtlaSilçokkk lezzetli görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Hem bu kadar pratik, hem de çok lezzetli bir tatlı olmuş...
YanıtlaSilDenemeden olmaz:)))
Ellerinize sağlık.
Merhabalar; canım arkadaşlarım yazdığınız güzel ve zarif yorumlara gönülden teşekkürlerrrr..Sevgilerrrrr...
YanıtlaSilMmmm cok guzel olmus ellerinize saglik
YanıtlaSil