![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWw8w22uPx5pb8Ke66nqbXwctZk4PQRpzAp13rSrUPcOCC97p7QmbfuSj01fPBr9nx2jC6U8pE9NwXlg76AUcEGmrrROWiysCDeUpzvTcvqgobiu6RKjJBxjwmU6D2Rc9Kxxe2LA1YKZEu/s400/318590653_8759cef880%5B1%5D.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKZAd6qlv0EQwc35SI6bdq2nVHt-1vHdYnT9NnDdxX-NQczlNX2zeHrMP0nIJdb-A4wUtkF5mpzW1AHtNLLMblt-dyowGwTMXzeOWidEgvZYWtndJ40dG1MMBqLEnZc_VeKNnNxzSUic27/s400/ANNEN%C4%B0M+EL%C4%B0+384.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEZu7vK2YLQ3Aa-3yhfq7Voe-4Y70kfaJP4XKBNSXs0n43UCwPLLGxqfzr4cBZ3GjrVoiljNDkMRuTlDzk9uLnXxN2FE2lvoer4Bl84eCm_gQZ73W2aPXYwTDDJ9Qr_PfqBDo0thOwNtfy/s400/akabak+tatl%C4%B1s%C4%B11.jpg)
* 2 kg bal kabağı
* 2,5 su bardağı toz şeker(isteğe göre artırılabilir)
* 1 su bardağı ceviz veya fındık (iri dövülmüş)
Yapılışı:
Kabak, dilimlenip soyulur ve çekirdekleri çıkarılıp iri iri doğranır.(pazarlarda doğranmış satılıyor, onları tercih edebilirsiniz, kabak doğramak zordur) Güzelce yıkandıktan sonra bir süzgeçte 1-2 saat süzülmesi sağlanır. Süzme işleminden sonra büyükçe bir tencereye, bir kat kabak, bir kat şeker dökülerek dizilir. Bir gece veya 8-9 saat ağzı kapatılıp bekletilir. Pişireceğimiz zaman fazla sulanmadıysa 1 fincan su konulabilir ama ben tercih etmiyorum. Tencere ocakta ağzı açılmadan 40-45 dk. pişirilir. İstenilirse fırında üzeri azıcık kızartılabilir. Soğuduktan sonra ceviz veya fındık ile servis yapılır. İstenilirse dokunmazsa kaymak ile de servis yapılır.
Afiyet şeker olsun....
NOT:
* Tencere dibinde fazla şerbet(şurup) kalırsa, tencerenin ağzı açık kaynatalıp şerbet koyulaştırılır.
* Şerbetin (şurup) koyulaşması için fırına da koyabilirsiniz.
* Dışı sert, içine toplu iğne batmıyacak şekildeki kabaklar makbuldür.
* Kabak rengi kırmızıya bakar olmalıdır.
* Mide ve bağırsaklar için çok faydalıdır.
* İçinde bol miktarda '' A '' vitamini vardır.
* '' A '' vitamini bağışıklımızı artırır, cildi güzelleştirir.
* Tatlı yapmaya elverişli kabaklar birkaç çeşittir.
* Çerkes kabağı (helvacı kabağıda denir)
* Bal kabağı
AĞIZ BİRLİĞİ YAPMAYABİLİRİZ. AMA NİYET BİRLİĞİ YAPABİLİRİZ.
2 yorum:
Merhabalar, Hayirli Bayramlar dilerim.
Bu yil yiyemedigim kabak tatlisini görünce hemen buraya yazayim dedim, ellerinize saglik, sevgiler....
Çok teşekkür ederim...
Yorum Gönder