Malzemeler:
* 3-4 tane yıkanmış soyulmuş tuzlu su da bekletilmiş patlıcan
* 3 tane halka halka doğranmış domates
* 2 tane halka halka doğranmış kuru soğan
* 3 tane halka halka doğranmış dolmalık biber veya sivri yeşil biber ( ben sivri biber kullandım)
* 10 diş doğranmış sarımsak
* Patlıcanlara sürmek için 1 fincan zeytinyağ
* Yemeğe koymak için 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* Tuz, karabiber
Üzeri İçin:
* 1 kase rende kaşar
Yapılışı:
* Uzun uzun doğradığınız ve tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları kurulayın ( İstediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz)
* Isıtılmış Izgaraya ve teflon tavaya dizin
* Üzerlerine fırça ile zeytinyağ sürün
* Alt üst kızartın
* Başka bir yerde sebzeleri doğrayın
* Domates, biber ve soğanları halka halka doğrayın
* Üzerine tuz ve karabiber serpin
* Ben sivri yeşil biber kullandım
* Kızaran patlıcanları ocaktan alın
* Fırın kabınıza bir patlıcan,domates,soğan,biber olarak dizin üzerine sarımsakları atın
* Tuz serpin
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ dökün
* 180 derecede ısıtılmış fırında ağzı kapalı olarak pişirin
* Yaklaşık 30 dk. pişer
* Rende kaşarı bekletin ( miktarı size kalmıştır)
* Rendelenmiş kaşarı fırından çıkan yemeğin üzerine serpin,
* Fırını kapatın
* Kaşarı yemeğin üzerine serpin fırında 5 dk. daha bekletin
* Çıkarın ister sıcak sıcak ister soğuk servis yapın
* Afiyet Olsun...
* Yemek çok lezzetli hafif bir lezzettir.
* Tuz, baharat, yağ miktarları size kalmıştır.
* Ramazan için çok güzel bir yemektir.
DELİYE BAL TATTIRMIŞLAR, PAZARDA KATRAN BIRAKMAMIŞ
4 yorum:
ımm çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık...
ımm çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık...
Böyle hiç yememiştim. Teşekkürler. Ben de deneyeceğim.
Ellerinize sağlık.Kendim çok sevmesem de eşime yapmak için pratik bir tarif.
Yorum Gönder