9 Aralık 2013 Pazartesi
YUFKADA NEFİS DANA ŞİNİTZEL DENEDİNİZ Mİ ?
Malzemeler:
Şinitzel İçin:
* 2 adet dana biftek
* 2 tane çırpılmış yumurta
* 1 küçük kase galeta unu
* Tuz, karabiber
Kızartmak İçin:
* Bol sıvı yağ
* Tava
İç Malzemesi:
* 1 adet ince kıyılmış domates
* 2 tane iri doğranmış yeşil biber
* 1 fincan kaşar rendesi
* 3-4 dal kıyılmış maydanoz
Dışı İçin:
* 1 adet normal yufka
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 fincan susam çörek otu karışımı
* 1 küçük kase rende kaşar
Yapılışı: Öncelikle 2 parça dana şinitzeli bir kap içinde tuz ve karabiber ilave ettiğiniz galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya iyice bulayın sonra tekrar galeta ununa bulayın, tavada kızdırılan yağ içinde kızartın ve yarım yufkanın içine koyun, üzerine domates, biber ve kaşar peyniri koyarak dikdörtgen şeklinde katlayın üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu serpin 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin, fırını kapatın, yufkalı şinitzelin üzerine kaşar serpin 5 dk. sıcak fırında tutun çıkarın biraz dinlendirin dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Yufka içindeki şinitzel çok lezzetlidir.
* Kasabınızdan alacağınız dana piftek ince olmalıdır.
* Etinizi bol yumurtaya ve bol galeta ununa bulayın.
* Yumurtaya veya galeta ununa tuz ve baharat ilave edin.
* Eti çok kızgın yağda alt üst kızartın.
* İsteyen bu şekilde servis yapabilir.
* Yufka içinde yapılan şinitzel değişik bir lezzettir.
* Zor gibi görünse çok kolay bir yemektir.
* İsteyen tavuk veya hindi eti ile yapabilir.
* İsteyen bir yufkaya sarabilir ama bence kalın olur.
* İsteyen baklava yufkasına sarabilir.
* İsteyen farklı şekillerde sarabilir.
* Ben bifteğin şeklini bozmadan sarmak istedim.
* Şinitzel soğumadan yufkaya sarmayın.
* Sıcak sıcak servis yapın.
* İsteyen en üste kaşar koymaz.
* Kızartılan etler kağıt havluda bekletililerek yağları süzdürülür.
* Tuz baharat miktarları size kalmıştır.
* Tam bir ana yemektir.
* 4 kişi doyar.
AKARA KOKARA BAKMA, ÇUVALA GİRENE BAK.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Degisik bir yemek olmuß.Ellerine saglık..
Yorum Gönder