Malzemeler:
* 1 paket baklavalık yufka
* 300 gr tereyağ
* 2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık,fıstık
Şerbeti için:
* 5 su bardağı toz şeker
* 5 su bardağı su
*1/2 limon suyu
Yapılışı: Yağlanmış tepsiye yufkalar kat kat dizilir.Tam ortaya gelince dövülmüş ceviz serpilir.Yufkalar yeniden kat kat dizilir.En üste tereyağ kızdırılır ve dökülür.Fırında 180 derecede iyice kızarana kadar kızartılır.Şerbet ılık olarak sıcak baklavanın üzerine dökülür.Tam terside dökülür.Şerbet iyice çekince servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun........
NOT:
* Şerbet az gelirse yeniden kaynatılır.
* Şerbetin 15 dk. kaynaması yeterlidir.
* Şerbet soğuksa baklava sıcak,baklava soğuksa şerbet sıcak olmalıdır.
* Baklavanın iyi kızarması gerekir.
BEKARA KOCA BOŞAMAK KOLAY GELİRMİŞ.
7 yorum:
Ellerinize sağlık, harika cezbedici görünüyor. Yiyen herkese afiyet olsun. Sevgiler.
hımmm nefis ellerine saqglık..
Ellerinize sağlık,
Baklava çok güzel kızarmış,nefis görünüyor.
benki tatlıyı seven biri olarak görünce dayanamam.bir tabak aldım bile.ellerinize sağlık sevgiler.
elinizden tadına baktığım bu lezzetleri denemeyi herkese tavsiye ediyorum.ellerine sağlık hele kadayıflı olan bir müthiş bir olaydı tabii bence
Canım arkadaşlarım,güzel ve zarif yorumlarınıza teşekkür eder.Saygılar sunarım...
Çiğdem; canım arkadaşım,komşudaşım,annemin kızı,benim dert ortağım yaptığın zarif yorumlara teşekkür ediyorum.Herşey gölünce olsunnnn.Sevgilerrrrrr...
Yorum Gönder