23 Eylül 2010 Perşembe

ETLİ PATLICAN YEMEĞİ




Malzemeler:
* 1,5 kğ yemeklik doğranmış patlıcan
* 750 gr.kemikli veya kemiksiz kuzu eti
* 2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı salça
* 2 tane ince dpğranmış domates
* 1 tane kırmızı biber
* 8-9 tane sarımsak
* Tuz



Yapılışı: Patlıcanları yemeklik doğrayın,tuzlu, limonlu ve az şekerli su içinde 40-45 dk. acı suyu çıkanana kadar bekletin, büyükçe bir tencere içinde etleri yağda biraz kavurun, üzerini örtecek kadar sıcak su koyun etler suyunu çekene kadar pişirin. Pişen etlerin üzerine soğanları koyun ve kavurun, patlıcanları sudan çıkarın ve suyunu iyice süzdürün, etlerin üzerine patlıcanları ve diğer malzemeleri ilave edin, tuzunu koyun, tencerenin kapağını kapatın,patlıcanlar iyice sinene kadar bekleyin yavaş yavaş az su ile pişirin...Pilav ile birlikte servis yapabilirsiniz...
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Patlıcanları tuzlu, limonlu ve az şekerli suda bekletmeniz çok önemlidir. Patlıcanların acısı çıkmaksa yemek lezzetli olmaz.
* Patlıcanları sudan çıkarınca iyice durulayın, yemeğin tuz ayarı karışabilir.
* Patlıcanları sudan çıkarırken ellerinizle iyice sıkın veya kağıt havlu ile iyice suyunu alın.
* Yemeğe ilave ederken patlıcanlar iyice susuz olsun.
* Bu yöntemi kullanırsanız patlıcanlar piştikten onra acı olmaz.
* Etler kuzu eti tercih edilirse,et hem çabuk pişer hemde yemeğe daha lezzet verir.
* Etler önceden pişirilmezse, patlıcanla birlikte pişmez, etler pişene kadar patlıcanlar ezilir.
* Domates ve kırmızı biber koymayabilirsiniz.
* Sarımsak miktarını tercihe göre azaltır, çoğaltabilirsiniz.
* Patlıcan yemeğini yaparken ben margarin veya tereyağ tercih ediyorum.
* Yemek içine koyacağınız su, sıcak su olmalıdır.Yemeğin lezzeti daha iyi olur.
* Yemeğin suyunu hemen koymayın,eksildikçe az az ilave edin.
* Patlıcanları tencereye koyunca tuzunu ilave edinki; patlıcanlar iyice sinsin..
* Yemeklerin tuzunu herzaman alçanızın tuzuna göre ayarlayın.
* Patlıcan yemeği kaşık ile çok karıştırılmaz.
* Patlıcan yemekleri genellikle tahta kaşık ile karıştırılır.
* Patlıcan yemeğine isterseniz acı yeşil biber ilave edebilirsiniz.
* Bütün yemekler piştikten 30dk. dinlendikten sonra servis yapılmalıdır.





ANA GİBİ YAR, BABA GİBİ DAĞ, KARDEŞ GİBİ CAN OLMAZ

29 yorum:

  1. mmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Patlıcan yemeklerine bayılırım.Ellerinize sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok süper görünüyor.Patlıcan en sevdiğim sebzedir.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. zehra ablacımm ellerine sağlık patlıcanı çok severim ama hiç böyle yapmamıştım yemeğini..
    not aldım bunu deneyeceğim inşallah..

    YanıtlaSil
  5. minik tüyolarla tarif daha da anlamlı olmuş, ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  6. Patlıcanlı herşeyi severek yiyorum. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. selam bende patlican sevenlerdenim yemegin cok lezzetli görünüyor ellerine saglik sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Patlıcanı çok severim ellerine sağlık, mevsimi geçmeden alıp pişirmeli sık sık

    YanıtlaSil
  9. Patlıcanlı yemeklerin her türlüsüne varım, ellerinize sağlık,güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. Bende sık sık yaparım bu yemeği
    elinize sağlık , sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Patlıcanın her türlüsünü çok severim. Bu da harika olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Zehracığım ellerine sağlık patlıca
    na bayılırım.Harika görünüyor öpüyo
    rum.

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık patlıcan çok lezzetli bir sebze

    YanıtlaSil
  14. patlıcan hakkında verdiğin bilgiler çok iyi olmuş, her yaşta insanın ihtiyacı var bu tür bilgilere.

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık enfes gözüküyor.

    Dostlukla..

    YanıtlaSil
  16. patlıcan sevilmezmi her haliyle varım.. pratik ve lezzetli yemek olmuş ellerinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık,nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  18. zehracım ellerine sağlık tatlım harika olmuş ..
    afiyet bal olsun ..

    YanıtlaSil
  19. Canım nefis bir patlıcan tarifi vermiş ellerine sağlık. Püf noktaları için de teşekkür ederim bilmediklerim vardı öğrenmiş oldum. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. OI amiga como vai você passei para dixar um abraço talvez não entenda a minha língua mas o artesanato não tem fronteiras beijos da Leila Reis

    YanıtlaSil
  21. PATLICANIN HER HALİ BAŞKA GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  22. what a great blog!
    this looks do delicious!

    have a nice time!
    Paula

    YanıtlaSil
  23. Mutfaktakirüya,Melekperi,şanslı,sebi; Canım arkadaşlarım gönülden teşekkürlerrrr....Sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  24. Denizciğim,Emel,Ümmühan,Ayla ve Fuat bey; sevgili arkadaşkarım zarif yorumlara teşekkürlerrr..Sevgilerrrr...

    NzIGI,
    Handan,Deryacığım,Deniz,Aslan,Yemekbiraşk,anneanneminemekleri ve giğer bütün arkadaşlarıma gönülden teşekkürlerrrr....

    YanıtlaSil
  25. Selam meslekdaşım,
    öyle güzel sunumlarını atasözleriyle bağdaşlaştırman çok hoş,ellerine sağlık patlıcan yemeğinin her türlüsünü severim senin sunumunla dahada güzelleşen yemeğin paylaşımı için teşekkürler,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  26. Canım arkadaşım; övgü dolu yorumlarına gönülden teşekkürlerrr...Sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  27. ben de akşam türlü yaptım
    sebze yemeği güzel oluyor
    patlıcanları afiyetle yiyin

    YanıtlaSil
  28. Rahmetli babam bu yemeği çok güzel yapardı yalnızca soğan koymazdı onu andım ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...