27 Eylül 2010 Pazartesi

BEZE




Malzemeler:
* 4 tane büyükçe yumurtanın beyazı
* 4 çay bardağı toz veya pudra şekeri
* 2-3 damla limon suyu
* Bir fiske tuz veya bir çay kaşığının ucu kadar tuz


Yapılışı: Bütün malzemeyi karıştırma kabına koyun, mikser ile iyice kar beyazı olacak şekilde iyice çırpın, çırpılan karışım koyulaştığı zaman sıkma torbası veya krema sıkıcıyla kağıt yayılmış tepsiye şekillendirerek sıkın. 80-100 derecede ısıtılmış fırında, bezeler sertleşinceye kadar pişirin. Soğuduğu zaman servis edebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun....



NOT:
* Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.
* Yumurta aklarını ocak üzerinde biraz ısıtırsanız, daha kolay çırpılır ve sertleşir.
* Yumurta aklarını sarılarından çok iyi ayırmalıdır. Beyazlara kesinlikle sarısı karışmamalıdır.
* Yumurta aklarının iyice beyazlaşması için mutlaka bir fiske tuz konulmalıdır.
* Yumurta akları çırpdıkça beyazlaşır ve katılaşır.
* Kıvam için çırpılan malzemenin mikserden veya karıştırma kabından düşmemesi gerekir.
* Yumurta aklarına limon suyu eklemek yumurta kokusunu alır.
* Beze yaparken bazı tariflerde 1 çay kaşığı nişaşta eklenebiliyor.
* Şeker ölçüsünü ağız tadınıza göre artırabilirsiniz.
* Beze ölçüsünü yapacağınız miktara göre azaltabilir, çoğaltabiliriniz.
* Bu miktarlardan yetecek kadar çıkıyor.
* Ben bezeleri krema sıkacağından şekilli olarak sıktım. Kaşık kaşık konularak veya krema torbasındanda sıkılabilir.
* İçine kakao veya renkli şeker boyası ilave ederseniz değişik bezeler elde edebilirsiniz.
* Pişen bezelerin üzerine kakao serpebilirsiniz.
* Bezelerin üzerini dekoratif şekerlerle süsleyebilirsiniz.
* Ben sade beze tercih ediyorum.
* Marifet beze yapmak değil pişirmektir.
* Bezeler düşük ısıda uzun süre pişirilmelidir.
* Beze pişirirsen düşük ısıda 1,5 - 2 saat pişirilebilir.
* Bezeler sararmadan beyaz pişirmek gereklidir.
* Yüksek ısıda pişirseniz sararır.
* Pişen bezeler kıtır kıtır olmalıdır.





KEL ÖLDÜ SIRMA SAÇLI OLDU, KÖR ÖLDÜ BADEM GÖZLÜ OLDU

35 yorum:

  1. Zehracığım, bu ne nostaljik ve ne güzel bir tatlıdır değil mi..Bayılırım, üniversite yıllarım gelir hep aklıma..45 kilo iken götürdüğüm bezenin sayısını hatırlamıyorum inan..Aaaah gençlik ! Eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Zehracığım mutlu haftalar bu harika
    bezeleri kapmaya geliyorum:))Elleri
    ne sağlık enfesler kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık..çok sevreim ama yapmaya cesaret edemedim hiç..:)

    YanıtlaSil
  4. Hiç denemedim desem inanırsınız değilmi:) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem görünüyorlar, ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. çok severim beze yemeyi :) bir süre sonra insanın içini bayar ama yemekten vazgeçemezsin :)

    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Şuan şoktayım bunu da mı yaptın^^ Ben beceremezdim kesinlikle hazır olanlardan bile güzel olmuş:))))))

    YanıtlaSil
  8. UZUN ZAMANDIR BEZE TARİFİNİ ARIYORDUM MUTLAKA DENEYECEĞİM ELLERİNE SAĞLIK CANIM SELAMLAR

    YanıtlaSil
  9. Ne güzeller
    ellerinize sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  10. süper görünüyorlar...harika
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  11. Bunu yapmayı hep istemişimdir.Ellerinize sağlık muhteşem görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  12. Çocukluğumun favori kurabiyesi.ama hiç deneyemedim.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. ben nişasta koymadan ve ısıtmadan hiç tutturamıyorum bezenin kıvamını. Bir kez de sizin tarifinizle deneyeceğim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. zehra ablacımm ellerine sağlıkk beze ile çok değişik fikirlerim var harika şeyler olacaklar sırası ile gerçekleştireceğim hepsini ama bu günlerde son sıcak günlerin tadını çıkarıyor fazla mutfağı rahatsız etmiyorum:)

    YanıtlaSil
  15. Harika olmuşlar, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  16. Bezeye bayılırım ellerinize sağlık. Bir tane alıp, yerine sevgimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  17. çok sevdiğim ve hiç bir zaman tutturamadığım bir tatlı sizinkilerini görünce bayılacaktım nefis olmuşlar ellerinize sağlık püf noktalar içinde ayrıca teşekkürler yüreğinize sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  18. selam
    Zehracığım bu bezeler ne kadar güzel olmuşlar uzanabilecek biryerde olsa hepsini alıp giderdim:)))
    ellerine sağlık çok da güzel püf noktaları vermişsin teşekkürler canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Kıskandım bu bezeleri, müthiş olmuşlar!

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel görünüyor.Çok severim ben bezeyi...Eyüpte bunlardan yapan bir yer vardı süper yapardı.
    Teşekkürler bende deneyeceğim.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. Çok severim ama içini kurutmayı bir türlü başaramam =)

    YanıtlaSil
  22. annem bayılıyor buna yaaa ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  23. şahane olmuşlar ben tabağı alıp kaçtım.

    YanıtlaSil
  24. Serapcığım; ne güzel demişin,bende 45 kilo iken götürüyordum,şimdi bir tane zor yiyiyorum.Bende Ah....gençlik diyorum..Teşekkürlerrr..Sevgimle öptüm....

    Deryam; hoş geldin,sefa getirdin,teşekkürlerrrr..öptüm....

    Yaşamladans; canım teşekkürlerrr..öptüm....


    Papale's Garden; canım KELEBEK, teşekkürlerrrr.....

    YanıtlaSil
  25. elinize sağlık çok nefis görünüyor bezeler,tarifi ayrıntılı olarak verdiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim,mutlaka deneyeceğim...afiyet olsun

    YanıtlaSil
  26. Ne kadar güzel olmuş bezeler:)Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  27. Allah yüreğine genişlik versin arkadaşım.Ne güzel anlatmışsın uzun uzadıya.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  28. Canım arkadaşlarım,güzel ve zarif yorumlarınıza gönlümün en derin noktalarından kocaman teşekkürlerrr..Hepinizi öptüm....

    YanıtlaSil
  29. Bezeyi ne çok severim bilemezsin ve şu an münkün olsada tüm tabağı kucaklasam diyorum:) akşam ilk iş beze pişirmek istiyorum:D
    Ellerine sağlık canım nefis olmuşlar...

    YanıtlaSil
  30. Benhurum,teşekkürlerrr.öptüm....

    YanıtlaSil
  31. Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Ben daha önce denedim ama kıvamını tutturamadım, şekilli olmadı. Ben de cupcake kağıtlarına paylaştırıp pişirmiştim. Verdiğiniz püf noktalarına dikkat ederek tekrar deneyebilirim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  32. slm tarifleriniz birbirinden güzel hangine yorum yazacagimi sasirdim.
    benim diyer blogumun dogum gününü kutluyoruz ve herkes güzel tariflerini paylasmasi icin davet ediyorum sizdende bir tarif gelirse cok sevinirim.saygilarimla

    http://pasasofram.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  33. Birselciğim,güzel ve zarif yorumuna teşekkür ederim..Sevgimle öptüm...

    Pasa-kizi; canım begenilerin için gönülden teşekkür ederim. Blogunun dogum gününü kutlarım...Sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  34. selam canim ellerine saglik harika olmus
    kendim hic denemedim dogrusu cesaret edemedim simdiye kadar:((
    cok tesekkür ederim benim sayfami ziyaret ettigin icin
    buda benim türk blogum
    http://ugurbocegi1.blogspot.com
    sevgilerimle
    leyla

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...