22 Haziran 2010 Salı

Enginar Çanağında Zeytinyağlı İç Bakla


Malzemeler:
* 3 tane orta boy enginar
* 1 avuç taze iç bakla
* 1/2 tane küp küp doğranmış havuç
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1 tane küçük doğranmış domates
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 çimdik un
* 3-4 damla limon suyu
* 1/2 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 2 su bardağı sıcak su
* Tuz


Yapılışı: Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı içinde soğan kavrulur. Üzerine iç baklalar, enginar çanakları, havuç, yeşil soğan, tuz, şeker ve un ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Sebzelerin renkleri sararınca üzerine dereotunun yarısı ve 2 su bardağı sıcak su konularak pişmeye bırakılır. Bakla ve enginar pişince ocak kapatılır. Soğuduğu zaman tencere içindeki malzemeler çanak şeklindeki enginarların üzerine yerleştirilir. Üzeri dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Enginarları enginarcınızdan soyulmuş almak işlerinizi kolaylaştır.
* Pazardan aldığınız enginarlar limonlu su içerisinde bekletildiğinden enginarlarların bulunduğu poşeti tencereye koyacağınız an açıp yıkarsanız enginarlar kararmaz.
* Enginar taze ve yerli enginar olursa kılçıklı olmaz.
* Pazarda mutlaka bir enginarcınız olsun ki sizlere iyi enginarlar verecegine eminim.
* İç baklaların isterseniz tek tek kabuğunu soyabilirsiniz ama ben soymadan pişiriyorum.
* Yemeğe konulan bir çimdik un yemeğin suyunun toparlanmasına neden oluyor.
* Zeytinyağı yeterince konulursa yemeğin lezzeti de o kadar yerinde olur.
* Bir gece buzdolabında bekletmeyi unutmayın.


HER UNUN HELVASI OLMAZ

27 yorum:

  1. hmmm çok güzel görünüyor.
    Dün gece de rüyamda enginar görmüştüm =)

    YanıtlaSil
  2. Hiç bıkmadan yerim. Canım nasıl istedi şimdi. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Her sene enginar mevsimi geçmeden alıp yapıcam diyorum bir türlü kısmet olmuyor. Ellerinize sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerin dert görmesin valla harikulade görünüyor.
    Bi ara da kallavi bir un helvası tarifi reca ederim, her tarif güzel olmuyor maalesef.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. wow sanat eseri gibi görünüyor. en sevdiğim yemeklerden biridir. ellerinize sağlık annemin eli:)

    YanıtlaSil
  6. İşte benim yemeğimmm bayılırım tek kelime ile harika...Ellerinize emeklerinize sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. buara enginardan gidiyor tarifler canım :) enginar ve bakla da süper bir ikili ki seni de ellerine sağlık süper görünüyor..

    YanıtlaSil
  8. Hepinize teşekkürler.En yakın zamanda bir un helvası tarifi vereceğim.İlgi ve sevgilerinize gönül dolusu teşekkürlerrr..Sevgilerrrr.....

    YanıtlaSil
  9. Zehrişkom benim annemin de adı Zehra yani Ömi'nin annesi, kayınvalideden öte annemdir benim :) Bu arada bu enginarın kılçıklarını sinir oluyorum ne yapmak gerek :)

    YanıtlaSil
  10. Canım bu yaz daha almak kısmet olmadı
    sen maşallah peşpeşe harika seçenek
    ler olarak sunuyorsun ellerine sağlık
    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  11. Canım arkadaşlarım,enginara yapılan zarif yorumlara gönül dolusu teşekkürler.Sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  12. sevgili zehra hanım,benim bloğumu ziyeret edip izleyicim olmuşsunuz,bu vesile ile ben de sizi tanımış oldum,bloğunuzu izlemeye alıp gezdim,birbirinden güzel yemek tarifleri var gerçekten,hepsini denemeye çalışacağım inşallah...Bu arada ben de fen bilgisi öğretmeniyim,meslektaş ve de zynı zümredeymişiz aslında,sizden her konuda öğrenecek çoook şeyler var anlaşılan,kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Ben bu sene daha hic enginar yiyemedimmmmm.... Ne sanssizlik degil mi? Her sene kaciriyorum enginar mevsimini.... Buralarda da dogru dürüst bulmak zor... Neyse sen benim icin de ye, afiyet sifa olsun arkadasim.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  14. harika görünüyor canım faydalı ve lezzetli
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. Enginar serisi devam ediyor demek. Ellerinize sağlı.

    YanıtlaSil
  16. İnanır mısın ben hiç enginar yemedim, bi blog sahibesi olarak hemen denemem ve tatmam lazım, ellerine sağlık,sunumu hoş olmuş

    YanıtlaSil
  17. çok lezzetli görünüyor,hepsinin öyle olduğuna eminim ellerinize sağlık,notlar harika düşünce. Sevgiler.

    artmamila

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık...
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  19. en sağlıklı lezzetlerden biri...bende çok severim bu sene bolca yedim yemeyede devam ediyorum...Ellerine sağlık hayatım nefis görünüyor seninkide....sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  20. Emginar serisi biraz daha devam edecek,enginar sevdiğim sebzedir.Zarif yorumlara teşekkürlerrrr...

    YanıtlaSil
  21. Bende mevsiminde bolca enginar yaparım çokta faydalıdır elinize sağlı sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. merhabalar,

    blogunuza ilk ziyaretim. her tarifin altındaki bir atasözü dikkatimi çekti. Çok hoş düşünmüşsünüz, pek sevdim.

    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  23. Ya çok lezzetli duruyor! Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  24. Arka arkaya iki enfgnar tarifi. Bayılırım bayılırım. Ben de etlisi var . Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  25. Anneannem çok güzel yapar bu yemeği. Eminim sizinkide güzel olmuştur, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  26. Enginarlara gelen zarif yorumlara gönül dolusu teşekkürlerrr.Sevgilerrr...

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...