23 Haziran 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar


Malzemeler:
* 3 tane orta boy küçük küçük doğranmış enginar
* 200 gr taze iç bakla
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı un
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1/2 doğranmış havuç
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1/2 demet kıyılmış dereotu


Yapılışı: Tencereyi ocağa koyarak 1 çay bardağı zeytinyağında soğanları iyice kavurun, üzerine dereotunun yarısı hariç bütün malzemeleri koyarak iyice soteleyin. 2 su bardağı sıcak ilave edşkten sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişince üzerini bolca dereotu ile süsleyin. Soğuduğu zaman servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT: Enginar yemeklerine devam ediyoruz...


PARANI KOYNUNA, KARINI KARDEŞİNE EMANET ET

15 yorum:

  1. Canımmm enginar şova devam:))Ellerine
    sağlık bu pazar alıcam inşallah öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. En sağlıklı yemekmiş,bende bu sene ilk kez yedim.. Ellerine sağlık..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Baklalı hiç yemedim. İlginç geldi.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Hımmm nefis gözüküyor arkadaşım,ellerine sağlık.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Enginarı her türlü çok severim. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. su an ondan yemek istedim !

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım eminim çok guzeldır tadı.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. mmmm leziz görünüyor ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler ve sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  10. Miss gibi enginar yemekleri, ellerinize sağlık. Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  11. Yine harika bir enginar buda diğerleri gibi harikaa olmuş...Ellerinize sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık bu halini çok severim enginarın.yılda 20 tane yemek lazımmış

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ecderim.Sevgilerrrr....

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...