Malzemeler:
* İstediğiniz bir ekmek çeşidi
İçi İçin:
* 1 kase rende kaşar
* İstediğiniz kadar kıyılmış pastırma
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 2 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 1 tatlı kaşığı tereyağ veya başka bir yağ
Üzeri İçin:
* 1 veya daha fazla yumurta
* 1 tane yeşil biber
* 1-2 dilim domates
* 1 yemek kaşığı rende kaşar
* 2-3 dal maydanoz
* İsteğe bağlı bir çay kaşığı tereyağ
Yapılışı:
* Fırından aldığınız ekmeğin ortasını bıçakla keserek çıkarın
* Ortan çıkan kısmı köfte için dondurucuya koyabilirsiniz
* Ben köfte yaparken kullanıyorum.
* Ekmeğin oyulan içine tereyağ koyun
* Üzerine bolca kaşar rendesi koyun
* Başka bir yerde pastırma ve domatesleri biberleri kavurun
* Kavrulan malzemeyi ekmeğin içine doldurun
* Pastırmanın üzerine yumurtayı kırın
* Yumurta sayısını artırabilirsiniz.
* Domates ve biberle süsleyin
* 180 derecede ısıtılmış fırın veya ızgarada yumurta az pişecek kadar tutun
* Ekmeğin kenarlarına tereyağ sürün ekmek kurumasın
* Pişen yumurtanın üzerine kaşar rendesi dökün
* İsteyen üzerine biraz daha tereyağ koyabilir
* Çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın
* İsteyen başka malzemelerle yapabilir
* Fırından çıkan pideyi maydanozla süsleyebilirsiniz.
* Pastırma tuzlu olduğundan ben hiç tuz koymadım
* Yumurtaya baharat ilave edebilirsiniz.
* Yağı bol olunca daha lezzetli oluyor.
* Kıymalı, sucuklu,sosisli gibi malzemelerle yapabilirsiniz.
* Afiyet Olsun.
TOZ DUMANDA FERMAN OKUNMAZ
Tek kelime ile " bayıldııımmm " :) sevgiler
YanıtlaSilsüüüüper si canım,ellerine sağlık.
YanıtlaSil