Malzemeler:
* 250 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 fincan ince dövülmüş ceviz
* 1/2 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 3-3,5 su bardağı un veya aldığı kadar un
Üzeri İçin:
* 3 çorba kaşığı pudra şekeri
* 3 çorba kaşığı tarçın.
Yapılışı: Kurabiyeyi yapmak için bütün malzemeyi iyice yoğurun, hamur pürüz bir hale gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlak yapın, 180 derecede ısıtılmış fırında yağlı kağıt tepsi içinde 25-30 dakika pişirin, çıkarınca biraz ılısın, tarçınla pudra şekeri karıştırın,ılıyan kurabiyekeri tarçınlı pudra şekerine bulayın ve servis yapın.http://annemineli.blogspot.com/
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Tarçınlı kurabiye hem bir lokmalık hem çok lezzetlidir.
* İçine koyacağınız yağ çeşidi size kalmış
* Ben tereyağ kullandım,çok lezzetli oldu.
* Malzeme miktarını yarıya indirirseniz daha az kurabiye elde ederseniz.
* Hamura toz şekeri yerine pudra şekeri koyabilirsiniz.
* Başka kurabiye çeşitleri için Tık tık
BABADAN MAL KALIR, KEMAL KALMAZ.
Bloğunuza bayıldım gerçekten çok güzel tarifler var ikizlerim çok yemek seçiyor tariflerinizi deniycem.Belki birkaç bişey sevdirebilirim.Ben de naçizane bişeyler yapıyorum bana da beklerim sevgiler....
YanıtlaSilEllerinize sağlık baıyılırım böyle minik kurabiyelere....:)
YanıtlaSilSevgilerimle,