Twitter’da bu hashtag'i gördüm de pikniğim geldi! Onlarca kişi piknikle ilgili düşüncelerini, önerilerini, anılarını, fotoğraflarını ve hatta tariflerini paylaşmışlar. Okurken çok keyif aldım ve en kısa zamanda pikniğe gitmek için en yakın arkadaşımı aradım =)
Piknik denince mangal geliyor tabi ikimizin de aklına, “eee, mangalı kim yakacak, sen biliyor musun dedi arkadaşım hemen”, “tabi, ayıpsın!” dedim. Köfte yapmayı düşünüyorum. Bir de özel baharatlı sosa geceden yatıracağım tavukları ve kabak, domates, biber, soğanı da mangalda pişirdik mii bizden iyisi olmaz diye düşünüyorum. #piknikteiyigider diyeceğim şey kesinlikle mangal yani =) Bir de yakar top!
Bir bumads advertorial içeriğidir.
23 Haziran 2012 Cumartesi
HÜRRİYET BUMERANG
Bumerang, Hürriyet’ in web veya blog sitesi sahiplerine sunduğu mükemmel bir hizmet. Bu hizmet sayesinde, sisteme eklediğiniz sitenizi, milyonlara tanıtma imkanına sahipsiniz. Bumerang network’ e ekleyeceğiniz siteniz, onaydan geçtiği takdirde altın veya platin üye olarak sisteme dahil oluyorsunuz.
Bumerang Network’ ün site sahiplerine sunmuş olduğu birçok hizmet var. Sıralayacak olursam;
Bumerang Network Tanıtımlar:Bumerang Network Linkler: Bumerang Network Yazarkafe: Bumerang Networ Hurlist:Bumerang Network Teklifler:
Bende artık ordayım.....
21 Haziran 2012 Perşembe
OTLU KREPTE TANTUNİ
* 500 gr dana biftek veya dana kuşbaşı
* 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
* 1 tane iri kıyılmış kuru soğan
* Biber çeşitleri(kırmızı,sarı,yeşil)
* 1 tane oyulup incecik doğranmış domates
* Baharat çeşitleri
* Otlu krep ekmekler
Yapılışı: Öncelikle otlu kreplerinizi yapın.Etleri bıçakla incecik kıyın, teflon tavayı yağlayın etleri devamlı karıştırarak kuvvetli ateşte iyice kavurun,kavrulan etlere soğanları biberleri,domatesi ilave edin iyice kavrulunca baharatları ekleyin, otlu kreplere rulo yaparak sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Mersin yöresine ait bir yemektir.
* Etlerinizi kuş başından daha küçük doğrayın.
* Etlerinizi iterseniz öncelikle su içinde
iyice pişirin.
* İsterseniz etin suyunu süzerek alabilir daha sonra kullanabilirsiniz.
* Normal tantuniye fazla sebze çeşidi konmaz ama sebzelide lezzetli oldu
* Tavaya konulan yağ içinde haşlanan
etleri kızartın.
* Özel ortası çukur tavalarda sonuç daha güzel oluyor.
* İsterseniz kıyma tantuni yapabilirsiniz.
* Mersinde kıyma ve biftek tantuni diye satılıyor.
* Etleri ister açık ekmek içine arasına
çeşitli malzemeler sararak dürüm yapabilirsiniz.
* İçine istediğiniz baharatları tercihinize
göre ilave edebilirsiniz.
* Tantuni biraz yağlı olunca daha lezzetli olur.
* Yanında turşu ve ayranla çok lezzetli oluyor.
* Krepte tantuni yapmak beninde hoşuma gitti çok lezzetli oldu.
* Lavaşla yapacaksınız dürüm yaparken biraz ısıtın.
* Krepleri önceden yaptıysanız dürüm yaparken ısıtın.
20 Haziran 2012 Çarşamba
KREP YAPMANIN PÜF NOKTALARI
KREP YAPIMI:
KREP YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
* Krep yaparken kişi başı bir yumurta hesaplanır.
* Krebi akıtmadan ayıran en önemli özellik bol yumurtalı olmasıdır.
* Krep pişirilecek tava orta büyüklükte olmalıdır.
* Krep dökerken mutlaka bir kepçe kullanın
* Yumurtası iyice çırpılmalıdır.
* Unun iyice çırpılarak özleşmesi gerekir.
* Unu, yumurta ile çırpmak gerekir.
* Süt soğuk olmalıdır.
* Krep hamurunun kıvamı ne çok koyu nede çok sulu olmalıdır.
* Krep hamuru kıvamı boza kıvamı olmalıdır.
* Tuz veya şeker koyabilirsiniz.
* Tava iyice kızmadan sakın malzemeyi dökmeyin.
* Tavayı çok az sıvı yağ ile yağlıyorum.
* Krepler pişerken kontrol altında olmalıdır.
* Krep pişerken sakın başından ayrılmayın.
* Krep yaparken karbonat ilave edilebilir, ben karbonat ilave etmiyorum.
* Krep içine ben yağda ilave etmiyorum.
* Krep tavaya döktükten sonra üzerindeki bütün kabarcıkların pişmesinin tamamlandığını gösterir.
* Pişen krebi ters çevirin diğer tarafıda 1 dk. sonra pişer.
* Krep ince dökülüp pişirilirse daha lezzetli olur.
* Krep hamurunun içine şeker koyarak şekerli yapabilirsiniz.
* Krep hamuru içine maydanoz,dereotu, yeşil soğan, taze nane, susam, çörekotu, peynir, ıspanak,incecik pırasa, yeşil biber, kuru soğan,sarımsak, kıyma, salça, baharat gibi malzemelerden istediğinizi koyarak yapabilirsiniz.
* İsterseniz bir kaç malzemeyi karıştırarak yapabilirsiniz.
* Kreplerinizi soğuduktan sonra difrizde saklayabilirsiniz.
* Krepleri sıcak sıcak içine istediğiniz malzemeyi sararak yiyebilirsiniz.
* Krepleri çeşitli yemeklerde kullanabilirsiniz.
* Tatlısını pasta yaparak kullanabilirsiniz.
* Tuzlusunuda pasta gibi yapabilirsiniz.
* Kreple hayal gücünüze göre çeşitli yemekler yapılabilir.
KOMŞUDA PİŞER, BİZE DE DÜŞER
Malzemeler:
* 2 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 2-3 yemek kaşığı un
* Tuz
Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırın.İyice çırpın.Yanmaz tavaya azıcık (birkaç damla) yağ koyun.Tavadaki yağ kızınca içine bir kepçe malzemeden dökün. Krebin üzeri iyice pişince bir tabak ile ters çevrin, diğer tarafınıda aynı şekilde pişirin. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. İstediğiniz malzeme ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun.
KREP YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
* Krep yaparken kişi başı bir yumurta hesaplanır.
* Krebi akıtmadan ayıran en önemli özellik bol yumurtalı olmasıdır.
* Krep pişirilecek tava orta büyüklükte olmalıdır.
* Krep dökerken mutlaka bir kepçe kullanın
* Yumurtası iyice çırpılmalıdır.
* Unun iyice çırpılarak özleşmesi gerekir.
* Unu, yumurta ile çırpmak gerekir.
* Süt soğuk olmalıdır.
* Krep hamurunun kıvamı ne çok koyu nede çok sulu olmalıdır.
* Krep hamuru kıvamı boza kıvamı olmalıdır.
* Tuz veya şeker koyabilirsiniz.
* Tava iyice kızmadan sakın malzemeyi dökmeyin.
* Tavayı çok az sıvı yağ ile yağlıyorum.
* Krepler pişerken kontrol altında olmalıdır.
* Krep pişerken sakın başından ayrılmayın.
* Krep yaparken karbonat ilave edilebilir, ben karbonat ilave etmiyorum.
* Krep içine ben yağda ilave etmiyorum.
* Krep tavaya döktükten sonra üzerindeki bütün kabarcıkların pişmesinin tamamlandığını gösterir.
* Pişen krebi ters çevirin diğer tarafıda 1 dk. sonra pişer.
* Krep ince dökülüp pişirilirse daha lezzetli olur.
* Krep hamurunun içine şeker koyarak şekerli yapabilirsiniz.
* Krep hamuru içine maydanoz,dereotu, yeşil soğan, taze nane, susam, çörekotu, peynir, ıspanak,incecik pırasa, yeşil biber, kuru soğan,sarımsak, kıyma, salça, baharat gibi malzemelerden istediğinizi koyarak yapabilirsiniz.
* İsterseniz bir kaç malzemeyi karıştırarak yapabilirsiniz.
* Kreplerinizi soğuduktan sonra difrizde saklayabilirsiniz.
* Krepleri sıcak sıcak içine istediğiniz malzemeyi sararak yiyebilirsiniz.
* Krepleri çeşitli yemeklerde kullanabilirsiniz.
* Tatlısını pasta yaparak kullanabilirsiniz.
* Tuzlusunuda pasta gibi yapabilirsiniz.
* Kreple hayal gücünüze göre çeşitli yemekler yapılabilir.
KOMŞUDA PİŞER, BİZE DE DÜŞER
19 Haziran 2012 Salı
ASMA YAPRAĞINDA ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI
Mazemeler:
*5 adet enginar
*250 gram taze asma yaprağı
*2 adet kuru soğan
*1 adet limon
*4 yemek kaşığı Komili Erken Hasat Zeytinyağı ( Normal Riviera da olur)
*1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
*Yarım su bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 adet kesme şeker
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 çay bardağı sıcak su
*5 dal taze nane
*7 dal taze dereotu
*1 adet havuç
Tuz
Üzeri için;
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Yarım limonun suyu
*Bir buçuk su bardağı su
Yapılışı: Ayıklanmış yıkanmış enginarları limonlu suda bekletin. (kararmamaları için).
2 adet ince doğranmış kuru soğanı zeytinyağı ile kavurun ve içine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci de ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.Üzerine kuş üzümü, kesme şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Daha sonra kıyılmış taze nane, yenibahar ve doğranmış dereotunu ilave edin.Karıştırıp ocağın altını kapatın ve iç harcı soğumaya bırakın.Geniş bir tabağın üzerine sıcak suda haşlanmış 4 ya da 5 adet (yapraklarınızın büyüklüğüne göre) asma yaprağını kare olacak şekilde yerleştirin.Ortasına enginarınızı yerleştirin.İçlerine 2 yemek kaşığı soğuyan iç harcınızdan koyun.Taze asma yaprağını enginarın her tarafını örtecek şekilde sarın.Tüm enginarlar bitene kadar aynı işleme devam edin.
Kalan son kuru soğanı yemeklik doğrayıp tecerenin zeminine yayın.Üzerine 1 adet havucu halka halka doğrayıp serpin.Yaprağa sarılı enginarlarınızı yerleştirin.Üzeri için gerekli zeytinyağını, limon suyunu ve suyu ilave edip kısık ateşte 40 – 45 dakika kadar pişirin.Piştikten sonra servis tabağına alıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
*Ben ilave içine garnitür koydum.
KİTAPSIZ BİR EV, RUHSUZ BİR VÜCUTTUR
18 Haziran 2012 Pazartesi
17 Haziran 2012 Pazar
İÇLİ KÖFTE
Malzemeler:
Köfte için:
* 500 gr ince köftelik bulgur
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı irmik
* 2-3 su bardağı un
* 3-4 yemek kaşığı biber veya domates salçası
* Tuz, kimyon
İçi için:
* 500 gr orta yağlı koyun kıyması
* 5-6 tane büyükçe kuru soğan (robatta incecik doğranmış)
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* Yarım paketten biraz fazla margarin
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
İçinin Yapılışı:
Soğanları genişce bir tavada bol yağın içinde kavrun, kıymayı ilave edin tekrar kavurmaya devam edin, içine maydanozu ve baharatları koyun ve altı kapatın. İç harcın iyice donması için buzdolabında bekletin,. Gerekirse bir gece dolapta bekletin.
Köftenin yapılışı:
Bulgur, yumurta, irmik ve diğer malzemeleri karıştırın. Ilık su yardımıyla harçı devamlı yoğurun. Malzeme köfte yapılacak hale gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Köfte hamur kıvamına gelince avuç içi kadar koparın. İçi oyulur içine donmuş kıymayı koyun ağız kısmı iyice elinizle sıvazlayarak kapatın. Bunlar yapılırken ılık su yanınızda olmalıdırki hamur elinize yapışırsa ellerinizi sık sık ıslamanız için. Yapılan köfteleri kaynayan su içinde haşlayın, İstenilirse yağda kızartılır.
İçli Köfte için püf noktaları:
* İstenilirse içine yağsız iki kere çekilmiş kıyma konur.
* Ilık su köfte hamuru yapılırken yardımcınız olsun.
* Köfte hamuru çok yoğrulmalıdır.
* Köfte içi yağlı olmazsa çok lezzetli olmaz.(ısırdığınızda yağları akmalı)
* Haşlama suyuna birkaç tane limon tuzu atarsanız köfteleriniz parçalanmaz.
* İçli köfte yapmak biraz tecrübe ister.Sık sık denerseniz sonuça varırsınız.
* Köfte hamurunu avucunuzun içinde açarsanız kolaylık olur.
* İsteyen içine cevizde koyabilir.
Köfte için:
* 500 gr ince köftelik bulgur
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı irmik
* 2-3 su bardağı un
* 3-4 yemek kaşığı biber veya domates salçası
* Tuz, kimyon
İçi için:
* 500 gr orta yağlı koyun kıyması
* 5-6 tane büyükçe kuru soğan (robatta incecik doğranmış)
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* Yarım paketten biraz fazla margarin
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
İçinin Yapılışı:
Soğanları genişce bir tavada bol yağın içinde kavrun, kıymayı ilave edin tekrar kavurmaya devam edin, içine maydanozu ve baharatları koyun ve altı kapatın. İç harcın iyice donması için buzdolabında bekletin,. Gerekirse bir gece dolapta bekletin.
Köftenin yapılışı:
Bulgur, yumurta, irmik ve diğer malzemeleri karıştırın. Ilık su yardımıyla harçı devamlı yoğurun. Malzeme köfte yapılacak hale gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Köfte hamur kıvamına gelince avuç içi kadar koparın. İçi oyulur içine donmuş kıymayı koyun ağız kısmı iyice elinizle sıvazlayarak kapatın. Bunlar yapılırken ılık su yanınızda olmalıdırki hamur elinize yapışırsa ellerinizi sık sık ıslamanız için. Yapılan köfteleri kaynayan su içinde haşlayın, İstenilirse yağda kızartılır.
İçli Köfte için püf noktaları:
* İstenilirse içine yağsız iki kere çekilmiş kıyma konur.
* Ilık su köfte hamuru yapılırken yardımcınız olsun.
* Köfte hamuru çok yoğrulmalıdır.
* Köfte içi yağlı olmazsa çok lezzetli olmaz.(ısırdığınızda yağları akmalı)
* Haşlama suyuna birkaç tane limon tuzu atarsanız köfteleriniz parçalanmaz.
* İçli köfte yapmak biraz tecrübe ister.Sık sık denerseniz sonuça varırsınız.
* Köfte hamurunu avucunuzun içinde açarsanız kolaylık olur.
* İsteyen içine cevizde koyabilir.
* Kimyon bulgurun gazını alır.
* Biber salçası daha güzel yakışır.
BİLEN BİLİR ,BİLMEYEN BİR TUTAM MERCİMEK SANIR.
* Biber salçası daha güzel yakışır.
BİLEN BİLİR ,BİLMEYEN BİR TUTAM MERCİMEK SANIR.
16 Haziran 2012 Cumartesi
PATLICAN YATAĞINDA KÖFTE
Malzemeler:
* 2 tane bostan patlıcanlı kabukları ile 2 parmak kalınğında doğranacak
* 350 gr köftelik kıyma ( köfte yapılmış)
* 2tane halka halka doğranmış domates
* Her halka için birer parça kaşar peyniri
* 3 tane halka ve uzun doğranmış yeşil biber
* 1 tane halka halka doğranmış kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz, baharat
* Kızartmak için sıvıyağ
* Bol kağıt havlu
Köfte Malzemeleri:
* 400 gr orta yağlı dana kuzu karışımı kıyma
* 1 tane incecik rendelenmiş veya doğranmış kuru soğan
* 1 yumurta
* 2 tane bostan patlıcanlı kabukları ile 2 parmak kalınğında doğranacak
* 350 gr köftelik kıyma ( köfte yapılmış)
* 2tane halka halka doğranmış domates
* Her halka için birer parça kaşar peyniri
* 3 tane halka ve uzun doğranmış yeşil biber
* 1 tane halka halka doğranmış kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz, baharat
* Kızartmak için sıvıyağ
* Bol kağıt havlu
Köfte Malzemeleri:
* 400 gr orta yağlı dana kuzu karışımı kıyma
* 1 tane incecik rendelenmiş veya doğranmış kuru soğan
* 1 yumurta
*1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
*Tuz ve baharat çeşitleri
Yapılışı: Patlıcanları 2 parmak kalınlığında doğrayın, patlıcanların ortaları bir kalıpla çıkarın, tuzlu, şekerli suda 1 saat bekleterek acısını alın, Patlıcanların suyunu kağıt havlu ile alın, kızgın yağda kızartın,çıkan patlıcanların yağının üzülmesi için kağıt havlu üstünde bekletin, köfte malzemesini patlıcanların ortası kadar büyüklükte köfte şekli verin ve kızartın, biberleride kızartın, patlıcanları borcama dizin,ortalarına köfteleri oturtun, üzerine domates, kaşar, biber koyun, salçalı su yapın üzerine dökün yağ ilave etmeden, fırında 180 derecede 15 dk pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kullandığımız patlıcana bostan patlıcanı veya tophane patlıcanı denir.
* Patlıcan çok yağ çektiğinden bol yağda kızartırsanız daha az yağ çeker.
* Kızaran patlıcanları mutlaka kağıt havlu içinde yağının süzülmesini bekletin.
* Patlıcanlar mutlaka tuzlu,şekerli bol suda 1-1,5 saat bekletin.
* Sudan çıkan patlıcanların kağıt havlu ile mutlaka suyunu alıp, kızartın.
* Yemek pişerken ilave yağ koymayın.
* Salçalı su ile pişmesini sağlayın.
* Çok sulu bir yemek olmasın.
* Patlıcan çok lezzetli bir sebzedir.
* Patlıcanların ortasından çıkan parçaları başka bir yemekte kullanabilirsiniz.
* Patlıcanların kabuklarını soymayın.
* Köftenizi kendi tariflerinize göre yapabilirsiniz.
* Ben ekmek koymadım,sizler koyabilirsiniz.
* Köfteyi çok iyi yoğurun.
* Köfteleri küçük yapmayın kızarınca küçülür.
* Yemeğin yanına patates kızartarak koyabilirsiniz.
NELER GELDİ, NELER GEÇTİ FELEKTEN, UN ELERKEN DEVE GEÇTİ ELEKTEN
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
*Tuz ve baharat çeşitleri
Yapılışı: Patlıcanları 2 parmak kalınlığında doğrayın, patlıcanların ortaları bir kalıpla çıkarın, tuzlu, şekerli suda 1 saat bekleterek acısını alın, Patlıcanların suyunu kağıt havlu ile alın, kızgın yağda kızartın,çıkan patlıcanların yağının üzülmesi için kağıt havlu üstünde bekletin, köfte malzemesini patlıcanların ortası kadar büyüklükte köfte şekli verin ve kızartın, biberleride kızartın, patlıcanları borcama dizin,ortalarına köfteleri oturtun, üzerine domates, kaşar, biber koyun, salçalı su yapın üzerine dökün yağ ilave etmeden, fırında 180 derecede 15 dk pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kullandığımız patlıcana bostan patlıcanı veya tophane patlıcanı denir.
* Patlıcan çok yağ çektiğinden bol yağda kızartırsanız daha az yağ çeker.
* Kızaran patlıcanları mutlaka kağıt havlu içinde yağının süzülmesini bekletin.
* Patlıcanlar mutlaka tuzlu,şekerli bol suda 1-1,5 saat bekletin.
* Sudan çıkan patlıcanların kağıt havlu ile mutlaka suyunu alıp, kızartın.
* Yemek pişerken ilave yağ koymayın.
* Salçalı su ile pişmesini sağlayın.
* Çok sulu bir yemek olmasın.
* Patlıcan çok lezzetli bir sebzedir.
* Patlıcanların ortasından çıkan parçaları başka bir yemekte kullanabilirsiniz.
* Patlıcanların kabuklarını soymayın.
* Köftenizi kendi tariflerinize göre yapabilirsiniz.
* Ben ekmek koymadım,sizler koyabilirsiniz.
* Köfteyi çok iyi yoğurun.
* Köfteleri küçük yapmayın kızarınca küçülür.
* Yemeğin yanına patates kızartarak koyabilirsiniz.
NELER GELDİ, NELER GEÇTİ FELEKTEN, UN ELERKEN DEVE GEÇTİ ELEKTEN
15 Haziran 2012 Cuma
KEŞKEK ÜSTÜ TAVUK SOTE
Malzemeler:
KEŞKEK Malzemeleri:
* 2 su bardağı buğday
* 13 su bardağı su
* 1 büyük soğan
* İki büyük tavuk kalçası veya kemikli büyük bir parça koyun eti,
* Tuz,baharat
* 13 su bardağı su
* 1 büyük soğan
* İki büyük tavuk kalçası veya kemikli büyük bir parça koyun eti,
* Tuz,baharat
Tavuk Sote malzemeleri:
* 1 tane kuş başı doğranmış tavuk göğsü
* 1 yemek kaşığı yağ(sıvıyağ)
* 1 tane kuş başı doğranmış tavuk göğsü
* 1 yemek kaşığı yağ(sıvıyağ)
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tane kabuğu soyulmuş incecik doğranmış domates
* 1 tane kabuğu soyulmuş incecik doğranmış domates
Düdüklü tencerenin dibine soğan incecik doğranır. Üzerine et su, buğday, tuz konur. Tencerenin kapağı kapatıldıktan ve düdükten buhar çıktıktan sonra 1.5 saat pişirilir.
Pişene kadar içine sakın kaşık değirmeyin, etleri ayrı bir yere alıp iyice ditin.
Buğdayın iyice ezilmesini sağlayın, içine etleri karıştırın, üzerine biberli yağ yerine tavuk sote koyup sıcak sıcak servis yapın.
Pişene kadar içine sakın kaşık değirmeyin, etleri ayrı bir yere alıp iyice ditin.
Buğdayın iyice ezilmesini sağlayın, içine etleri karıştırın, üzerine biberli yağ yerine tavuk sote koyup sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
Tavuk Sotenin Yapılışı: Teflon bir tavada yağ ile soğanları kavurun, üzerine tavukları koyun tekrar kavurun, üzerine diğer malzemeleri de ilave edin, yeniden kavurun baharatları ilave edin pişirin.Keşkek üzerine koyarak servis
yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
* Yöresel bir lezzettir.
* Anadolu'nun her yöresinde yapılır.
* Biraz değiştirerek sizlere sundum.
* Bu şekilde de çok lezzetli oluyor.
* Aynı işlemi değişik etlerle deneyebilirsiniz.
KADERE, CAHİL İNSAN PENÇE GÖSTERİR
KADAYIFLI BEZELYELİ PİLAV
Malzemeler:
* 200 gr tel kadayıf
* 1 su bardağı pilavlık pirinç
* 1,5 su bardağı pilav için su
* 1 çay kaşığı dolmalık fıstık
* 1 çay kaşığı kuş üzümü
* 3 yemek kaşığı tereyağ( 2 yemek kaşığı kadayıf için kullanılacak)
* 1 tane maggi dana bulyon
* 1/2 demet incecik kıyılmış yeşil soğan
* 1/2 demet incecik kıyılmış dereotu
* 1/2 demet incecik kıyılmış taze nane
* 1 kase haşlanmış veya konserve bezelye
* Tuz, baharat
* Kelepçeli küçük bir kek kalıbı
* Bir miktar yağlı kağıt
Yapılışı: Pilav tenceresinde tereyağı eritin.içine fıstığı ve yeşillikleri koyarak kavurun.Kavrulan malzemeye pirinci ilave edin tekrar kavurun.Maggi dana bulyon ile birlikte bezelyeleri ve kuş üzümünü ilave edin, suyunu koyun, pilavın pişmesini bekleyin, pişince demlendirin.
Diğer tarafta kadayıfı erimiş tereyağ ile birlikte iyice yoğurun kelepçeli kalıba yağlı kağıt koyun, üzerine tel kadayıfı bastırarak yayın, üzerine demlenen pilavı koyun ve üzerine tekrar kadayıf yayın. Fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
* Et bulyon koyunca tuzunu azaltmanız gerekir.
* Kadayafın kızarması gerekir.
* Yeşilliklerin bol olması gereklidir.
* Ben tereyağ ile yapıyorum, sizler farklı yağlarla yapabilirsiniz.
ÖLÜ BİR ARSLAN OLMAKTANSA, CANLI BİR KÖPEK OLMAK İSTERİM
14 Haziran 2012 Perşembe
MUHLAMALI TAVUK SOTE
Malzemeler:
Muhlama (kuymak) malzemeleri:
* 100 gr tereyağ
* 1 su bardağı mısır unu
* 1,5- 2 su bardağı su
* 300 gr karadeniz tel peyniri( dil peyniri, çeçil peyniri gibi peynirler olabilir)
Tavuk Sote malzemeleri:
* 1 tane kuş başı doğranmış tavuk göğsü
* 1 yemek kaşığı yağ(sıvıyağ)
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tane kabuğu soyulmuş incecik doğranmış domates
* Birer tane ince kıyılmış kırmızı,yeşi,sarı biber
* Tuz, baharat
* Süslemek için maydanoz
Muhlamanın Yapılışı: Tereyağını teflon
tavana mısır unu ile birlikte 10-15 dk.
rengi dönene kadar iyice kavurun.Mısır
unu kavrulduktan sonra suyunu koyun
fokurdamaya başlayınca peynirleri ekleyin,bir yandan da topaklanmaması için sürekli karıştırın, sıcak sıcak servis
tabağına alın...
Tavuk Sotenin Yapılışı: Teflon bir tavada yağ ile soğanları kavurun, üzerine tavukları koyun tekrar kavurun, üzerine diğer malzemeleri de ilave edin, yeniden kavurun baharatları ilave edin pişirin.
Servis tabağına koyduğunuz muhlamanın üzerine,soteyi koyarak sıcak sıcak servis yapın.
NOT:
* Karadeniz yöresine ait kahvaltıda yenen bir yemektir.
* Bazı yörelerde Kuymak da denir.
* Muhlama veya Mıhlama diye adlandırılır..
* Muhlama bol tereyağlı olursa lezzetli olur.
* Mısır unu fırınlanmış olursa daha lezzetli olur.
* Peyniri özeldir.
* Her peynirle yapılmaz.
* Kuşbaşı etle, sucukla ve pastırma ile de yapabilirsiniz.
GÜZELLİK KAYBOLUR, FAZİLET DEVAM EDER
Muhlama (kuymak) malzemeleri:
* 100 gr tereyağ
* 1 su bardağı mısır unu
* 1,5- 2 su bardağı su
* 300 gr karadeniz tel peyniri( dil peyniri, çeçil peyniri gibi peynirler olabilir)
Tavuk Sote malzemeleri:
* 1 tane kuş başı doğranmış tavuk göğsü
* 1 yemek kaşığı yağ(sıvıyağ)
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tane kabuğu soyulmuş incecik doğranmış domates
* Birer tane ince kıyılmış kırmızı,yeşi,sarı biber
* Tuz, baharat
* Süslemek için maydanoz
Muhlamanın Yapılışı: Tereyağını teflon
tavana mısır unu ile birlikte 10-15 dk.
rengi dönene kadar iyice kavurun.Mısır
unu kavrulduktan sonra suyunu koyun
fokurdamaya başlayınca peynirleri ekleyin,bir yandan da topaklanmaması için sürekli karıştırın, sıcak sıcak servis
tabağına alın...
Servis tabağına koyduğunuz muhlamanın üzerine,soteyi koyarak sıcak sıcak servis yapın.
NOT:
* Karadeniz yöresine ait kahvaltıda yenen bir yemektir.
* Bazı yörelerde Kuymak da denir.
* Muhlama veya Mıhlama diye adlandırılır..
* Muhlama bol tereyağlı olursa lezzetli olur.
* Mısır unu fırınlanmış olursa daha lezzetli olur.
* Peyniri özeldir.
* Her peynirle yapılmaz.
* Kuşbaşı etle, sucukla ve pastırma ile de yapabilirsiniz.
GÜZELLİK KAYBOLUR, FAZİLET DEVAM EDER