Malzemeler:
Hamuru için:
* 2 yumurta
* Yarım su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı süt
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı öğütülmüş etimek
Şerbeti İçin:
* 1 su bardağı toz şeker
* 1,5 su bardağı su
Üzeri İçin:
* 1 paket kakaolu puding
* 3 su bardağı süt
Süslemek İçin:
* Çeşitli çerez çeşitleri, hindistan cevizi
Yapılışı: Hamuru malzemelerini ( etimek hariç) derince bir kap içinde iyice çırpın, üzerine öğütülmüş etimekleri ilave edin yağlanmış dikdörtgen borcama dökün 180 derecede ısınmış fırında 30-35 dk. pişirin.
Fırında hamurunuz pişerken şerbeti ocakta pişirin ve soğutun, fırından çıkan sıcak pastanızın üzerine soğuk şerbeti dökün,soğumaya bırakın. diğer tarafta puding ve sütü pişirin soğutun,pudingi şerbetli kekin üzerine dökün ve yayın, üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyin..Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilim dilim servis yapın..
Afiyet Şeker Olun..
NOT:
* Pastayı isterseniz kızarmış öğütülmüş ekmekle
de yapabiliriniz.
* Üzerini aklınıza gelen her türlü çerezle süsleyebilirsiniz.
* Üzerine koyacağınız pudingi kendinizde yapabilirsiniz.
* Ben hazır puding kullandım.Üzerindeki tarife göre yaptım.
* Çok lezzetli bir pasta oluyor.
* Borcam yerine başka kaplardada pişirebilirsiniz.
* Üzerini ilave olarak krem şanti ile de süsleyebilirsiniz.
AKILLARI PAZARA ÇIKARMIŞLAR, HERKES KENDİ AKLINI BEGENMİŞ
çok iyi fikir ya, klasik etimek pastasını dışında, hemen kaydediyorum bu tarifi:)))teşekkürler
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK TEBSİYİ ALABİLİRMİYİM CANIM:)))
YanıtlaSilbu aralar etimekli bir şeyler yapasım var şerbetli de olunca hamura da gerek kalmıyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilMuhakkak denemek isterim elinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Herkese tavsiye edilir...
YanıtlaSilellerine sağlık canım..sevgiler..
YanıtlaSilçok nefis .ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok iyi fikir. Hemen kaydediyorum ve en kısa zamanda deniyorum:))) Ellerine sağlık ...
YanıtlaSilAra ara denediğim güzel bi tatlı ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık harika olmuş sevgler
YanıtlaSilcanım değişik etimek tatlısı olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler:)
Elinize saglik olsun harika olmus ogutulmus etimek 40 yil dusunsem aklima gelmez.. Cok farkli olmus..
YanıtlaSilSevgiler canim..
Elinize sağlık, çok lezzetli ve farklı bir tarif.Sevgilerle...
YanıtlaSilEtimekli Pastan nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok leziz gözüküyor.
YanıtlaSilEllerine saglik... goruntusu kadar tadi damuhtesemdir eminim.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...
YanıtlaSilBiliyor musun Zehra anne inanılmaz tatlı yiyiyorum şu aralar. şu anda gecenin 12 si ama ben bu tatlı önümde rahat yerim rahat!!! Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim.Bursa'ya gel hemen yapayım.öptüm...
YanıtlaSiliyi günler tarifiniz çok güzel gözüküyo tam misafirlik olmuş ama ben oğlum için yapmak istiyorum ne yazıkki oğlumun yumurta alerjisi var acaba yumurta koymadan da tatlınızı yapabilir aynı tadı yakalayabilirmiyim teşekkürler
YanıtlaSilMerhabalar; hiç yumurtasız denemedim,
YanıtlaSilküçük bir ölçü deneyebilirsiniz.teşekkürlerrrr..ş.