* 1 tane bütün yuvarlak ekmek( 2 gün evde bayatlatılmış)
* 250-300 gr orta yağlı dana kuzu karışık kıyma
* 2 adet incecik yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ (isteyen sıvıyağ )
* 1 demet incecik kıyılmış maydanoz
* 1 tane ince kıyılmış yeşil ve kırmızı biber
* Tuz ve baharat çeşitleri
* 1 fincan irice kıyılmış ceviz
* 1 yemek kaşığı biber ve domates karışımı salça
* 4 su bardağı kadar et suyu veya normal su
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Bu yemek Ege bölgesinin Ödemiş-Tire mutfağına ait bir yemektir.
* Bu yemek bölgesi Ege bölgei ama Türkiyenin her yöresinde çeşitli şekillerde yapılmaktadır.
* Ekmeğiniz sert kabuklu olursa daha lezzetli oluyor.
* Ekmeğinizi mutlaka bayatlatı,.bayatlayan ekmeğin içi daha rahat çıkarılıyor.
* Ekmeğinizi buzdolabında bir poşet içinde iki gün bekletin.
* İçine kıyma yerine kuşbaşı et, ıspanak, patates koyabilirsiniz.
* Baharat tercihleri size kalmıştır.
* İçine koyacağınız yeşillikleri fazlalaştırabiliriniz.
* İçine koyacağınız malzemeyi zenginleştirebilirsiniz.
* Ben biraz domates rendei koydum.
* Yeşil, kırmızı biber yakışıyor.
* İçine mantarda yakışıyor.
* İsteyen somun ekmekle de yapabilir.
* Tencerenin altına mutlaka ekmeğin dibe değmemesi için süzgeç ,tabak,patates ,havuç dilimleri konulmalıdır.
* Ekmeğin üzeri kuru kalırsa suyundan üzerine kaşık kaşık dökebilirsiniz.
*Et suyuna salça ekleyebilirsiniz.
*Et suyu yerine etsu tablet kullanabilirsiniz.
* Salça ve yağ miktarını artırabilirsiniz.
ÖĞRENMEMİZ GEREKEN İLK DİL TATLI DİLDİR
hiç yapmadım güzel olsa gerek
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Блаво ,много хубаво предложение.
YanıtlaSilПрекрасна рецепта.
Поздрави!
Ögle yemegine simdi ne güzel gider;) nefis görünüyor ellerine saglik canim..
YanıtlaSilcok ilginc geldi bana bu tarif, ilk kez duyuyorum ama eminim cok lezzetlidir. Evde kalan ekmegi degerlendirmek icin harika bir tarif. Eline saglik.
YanıtlaSilSevgiler
inanalmaz güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSiloy oy oy, bu dünyanın en güzel şeylerinden biridir benim için.Annem ramazanda çok yapardı, nasıl yerdik, zerresi kalmazdı valla, ellerine sağlık canım
YanıtlaSilharikabir görüntü canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık hem doyurucu hemde muhteşem olmuş sevgiler
YanıtlaSilBen de geçen gün yaptım. Fotosunu çekemeden bitti.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Zehra annem çok severim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilElinize saglik olsun ne kadar degisik bir tarif bu..
YanıtlaSilHarika olmus. Ekmeyi eti icinde daha ne lazim.)
Sevgiler canim..