Malzemeler:
* 5 adet taze yufka
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı su
Üzeri İçin:
* 2 tane iyice çırpılmış yumurta sarısı
İç Malzemesi:
* Bir kalıp az tuzlu beyaz peynir veya lor
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* Arzuya göre dereotu
Yapılışı: Her yufkayı dört eşit parçaya ayırın, her parça üçgen şeklinde olacaktır. Her üçgeni su ve yağ karışımını fırça ile ıslatın, üçgenin tam ortaından tutarak ucuna kadar içe doğru getirin, kenarlardaki uçları üst tarafta toplayın toplanan uça harcınızı koyun ve içe doğru kıvırın ters çevirerek tepsiye dizin üzerine yumurta sürün 180 derecede ısınmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Ben peynirli yaptım.
* İçine istediğiniz baharatları veya yeşillikleri ekleyebilirsiniz.
* Yapması çok kolay yemesi çok lezzetli bir börek.
* İç harcını patatesli peynirli, kıymalı patatesli yapabilirsiniz. İçine kaşar rendeliyebilirsiniz.
* İç harç biraz ıslak yapışkan maddelerden olursa daha güzel oluyor.
* Kuru malzemeler sararken dökülüyor.
* Sarma tekniği böreği güzelleştiriyor.
* Sıcak sıcak yenmeli, soğuduğu zaman çıtırlığı kayboluyor.
* Böreği buzdolabında bekletip pişirebilirsiniz.
* Difrizde dondurup daha sonra kullanabiliriniz.
* Aşağıdaki resimlerde sarma şekli gösterilmektedir.
* Yufkaları keserken düzgün dört eşit parçaya ayırın.
* Ayırdığınız her parçanın üçgen uçu ile böreği yapmaya başlayın.
* 5 yufkadan 20 tane börek çıkıyor.
* Bir yufkadan dört börek çıkıyor.
* Tatlı şeklindede yapabilirsiniz.
* Üzerine süreceğiniz yumurtayı biraz yoğurt veya sıvıyağ koyabilirsiniz.
* Ben içine süreceğimiz sıvıyağ su karışımını bir pet şişede iyice karıştırıp, kapağına delik açıp döküyorum.Harç daha iyi karışırıyor.
HİDDET EKİLEN YERDEN, PİŞMANLIK BİÇİLİR
Ne kadar güzel bir görüntü:)
YanıtlaSilelinize sağlık, en kısa zamanda deneyeceğim, sevgilerimle
çok güxzellerrr
YanıtlaSilbu şekilde bi baklavam var ama böreğini düşünmemiştim
ellerine sağlık
Ne kadar güzel şekilli olmuşlar. Harika görünüyor börekler, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilPileler çok şık olmuş :)
YanıtlaSilkesinlikle sarma tekniği güzelleştirmiş, malzemeler hep bildiğimiz malzeme. ama o görüntü muhteşem. okurken anlamamıştım, ama detaylı fotoğrafları görünce mutlu oldum. teşekkürler annemineli. eline sağlık, en kısa zamanda deneyeceğim:))
YanıtlaSilsevgiler
Görüntüsü çok güzelmiş, elinize sağlık:)
YanıtlaSilbu şekli mutlak deneyecem canım.harika bir sunum olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEline saglik cok güzelmis, ayni gül baklava gibi sekli. Börek icinde iyi fikirmis sunum acisindan...
YanıtlaSilSevgiler...
Çok teşekkürlerrr...
YanıtlaSilharika bişey ögrendim şuan teşekkürler:)
YanıtlaSilÇok değişikmiş ilk defa gördüm ama çok güzel olmuşlar sevgiler...
YanıtlaSilçok ilginç.. arkadaşımın tarifleride güzel. yeni açtığı bloga davet ediyorum sizleri..tatlicuma.blogspot.com.
YanıtlaSilne güzel ne kadar değişik sunumlu bir börek
YanıtlaSilellerine sağlık
Güzel cümlelere gönülden teşekkürlerrr...
YanıtlaSilFarklı bir sunum olmuş, çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. Mutlu haftalar...
YanıtlaSilNe şık olmuş
YanıtlaSilBayıldım
Ellerine sağlık
Sevgiler
Harika..süper bir görüntü.Ellerine saglik canim.Sevgiler
YanıtlaSilZehracığım bu böreğe bayıldım canım
YanıtlaSilellerine sağlık ilk fırsatta hemen deneyeceğim canım,listeme aldım:)
ellerine sağlık.
sarılıp öperim seni..
Canlarım çok çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilFarkli ve hos olmus, mutlaka deneyecegim.Ellerinize saglik ;)
YanıtlaSilTeşekkürlerrr..
YanıtlaSilbu sarım şeklini ilk kez gördüm resmi piterest te pinledim . kesin deniycem çok güzel görünüyor
YanıtlaSilcok guzel gorunuyor, goruntusu gercekten pileli, bende bu seklin aynisi baklava ile yapmistim, boreklede harika olmus, ellerinize saglik
YanıtlaSilgörüntü harika
YanıtlaSileminim tadıda öyledir :))