* 1 kg. tuzsuz taze peynir
* 8 yumurta
* 250 gr.un
* 250 gr.irmik
* 2 çay kaşığı karbonat
* 1 paket vanilya
* Bir çimdik tuz
Şerbeti:
* Bir kilo 250 gr su
* 1 kg toz şeker
* 1-2 damla limon suyu
Yapılışı: Tuzsuz taze peyniri robottan geçirin veya çatalla iyice ezin, 8 yumurtanın ikisinin akı hariç hepsini
peynirin içine kırın, unu,irmiği, karbonatı,vanilyayı ve bir çimdik tuzu ilave edin, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun, elde edilen yumuşak hamurdan yuvarlak yuvarlak şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180 derecede ısınmış fırında 40-45 dk. pişirin. Tatlımız soğuduktan sonra, şerbet ve su ile kaynattığımız şerbetin içine atın şerbeti çektinden sonra delikli kepçe ile çıkarın, kaymakla,tahinle, hindistan cevizi, dondurma veya çerezlerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Hayrabolu Tekirdağ ilimizin bir ilçesidir.
* Hayrabolu çevresinde yaşıyan insanlar genelde Rumeliden gelmedir.Trakya dada gelişmiş bir mutfak kültürü vardır.
* Hayrabolu tatlısı, Kemalpaşa tatlısına benzemektedir.
* Hayrabolu tatlısında yumurta daha çok kullanılmaktadır.
* Tarifler birbirine çok benzemektedir.
* Tatlıyı yaparken peynirin taze ve tuzsuz olması çok önemlidir
* Tatlı hamurlarına bir çimdik tuz atmak gerekli olduğunu rahmetli annemden öğrenmiştim.
* Tatlı hamurunu elinizde yuvarlak yapabilirsiniz yada dondurma maşası ile çıkarabilirsiniz.
* Dondurma maşasını ara sıra yağlarsanız yapışmaz.
* Tatlıyı Hayrabolu'da genelde üzerine tahin dökerek tüketiyorlar.
* Bende tahinle servis yaptım
* Sizler üzerine kaymak,dondurma,hindistan cevizi, pekmez,bal, ceviz, fındık,fıstık ilave edebilirsiniz.
MİSAFİR AŞINA DEĞİL, İKİ KAŞININ
ORTASINA BAKAR
Harika olmuş, sunumuna da bayıldım. Ellerine sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilben hep hazirini yapiyorum. Bu tarifede ilk kez rastladim. Tesekkürler. Nefis görünüyor eline saglik. Sonundaki sözede bayildim:)
Very tasty looking!
YanıtlaSilçok ama çok güzeller ya
YanıtlaSilellerine sağlık
Bal ablam ellerine sağlık enfes olmuş öpüyorum.
YanıtlaSilohh nasıl güzel bir görüntü böyle , ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine saglik olsun. HArika olmus.. Kemalpasa tatlisina benzemiş.
YanıtlaSilBizde Hayraboluluyuz çok şaşırdım bilmenize. Çünkü genellikle yiyenler bile kemalpaşa bu der geçer. Hem sevindim hem şaşırmış nefis gözüküyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyor arkadasim ellerine saglik. Malzemelerim yok yoksa simdi yapcaktim :)
YanıtlaSiloo cok nefis,ellerinize saglik
YanıtlaSilnefis olmuş ye beni ye diye bağırıyor...
YanıtlaSildün soframızda veya mutfağımda ikisinden birinde yapmışlardı seninkiler çok daha güzel olmuş kesinlikle özensizdi oradaki:)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım..
Misafir elindeki aşına değil iki kaşının arasına bakar,miş :) çok güzel bir söz,ben elindeki aşa bakarım,ne yapayım kaşının ortasını :)belkide kendiliğinden oluşmuştur.Allah iyiliğinizi versin emi.Hayırlı akşamlar.
YanıtlaSilhiç yemedim ben tadını da merak ettim doğrusu ellerinize sağlık!
YanıtlaSiltek kelime harika,ellerine saglik,sevgilerle.
YanıtlaSilellerinize sağlık en sevdiğim tatlılardan
YanıtlaSilşık sunumlu harika bir görüntü:)
Canlarım gönülden teşekkürlerrr..
YanıtlaSilNe diyosun ! malzemelere ve yapılışa bakınca aynen bunu dedim.Sen yapsanda buralara geldiğinde bize yedirsen olmamı:)
YanıtlaSilTarif mükemmel, sunum harika. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilMMM BEN GELDİM
YanıtlaSilO NE GÜZEL OLMUŞ
ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM
MUHABBETLE KAL
:))
Elinize saglık çok yakından bildigimiz bir tat pek bilinmez bilen birilerini görmek çok güzel
YanıtlaSilCanlarım çok teşekkürlerrrr...
YanıtlaSilEllerinize sağlık tarif çok başarılı görünüyor, acaba yapıp pişirdikten sonra şerbetlemeden diffirize koysak olur mu?diffirizden alıp kaynayan şerbette atılabilir mi?
YanıtlaSilpazar günü kaynağında yedim valla bayıldım.. daha öncede peynir tatlısı olarak bir çok yerde yedim di ama oradaki bir başka hakikaten..
YanıtlaSil