* Un (alabildiği kadar)
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 250 gr tereyağı veya sıvıyağ
* 1 yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt
* Yarım çay bardağı sirke
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı su
İç malzeme:
* 250-300 gr kadar kavrulmuş dövülmüş ceviz veya fındık,fıstık
* 1 çay bardağı toz şeker
* 250-300 gr kadar kavrulmuş dövülmüş ceviz veya fındık,fıstık
* 1 çay bardağı toz şeker
Şerbet için
* 6 bardak toz şeker
* 5-6 bardak su
* Yarım limonun suyu
Yapılışı:Hamur malzemeleri birbirine karıştın iyice yedirin, un ilave edin poğaça hamuru
* 6 bardak toz şeker
* 5-6 bardak su
* Yarım limonun suyu
Yapılışı:Hamur malzemeleri birbirine karıştın iyice yedirin, un ilave edin poğaça hamuru
kıvamında bir hamur yapın dinlenmesi için üzerini örtün 1 saat bekletin, diğer tarafta su ve şekeri karıştırın, şerbet ocak üzerinde kaynatın ravaklaşma başlarken limon suyu ilave edin, şerbeti ılıması için bir kenarda bekletin. Bir kap içinde cevizi toz şekerle karıştırın, dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, oklava ile incecik açın içine erimiş tereyağını ve cevizi serpin, açılan yufkayı ortadan ikiye kesin, yufkanın ucundan siğara böreği sarar gibi incecik sarın ve elinizde her iki tarafdan büzerek burma şerit halinde tepiye kol böreği şeklinde dizin, bütün yufkaları yapın ve tek tek tepsiye dizin,kalan tereyağını kızdırın ve üzerine dökün 185 derecede ısıtılmış fırında iyice nar gibi kızarana kadar pişirin, baklava ılıyınca ılık şerbeti dökün...
* Baklavalık un farklı olur, marketlerde baklavalık un diye ayrılarak satılır..
* Çorum yöresi unları baklava ve hamur işleri için çok iyidir.
* İsterseniz hazır baklava yufkası kullanabiliriniz.
* Baklavaya tereyağ her zaman daha çok lezzet verir.
* Nişaşta hamurun açılmasını kolaylaştırır.
* Baklava nar gibi kızartılmalıdır.
* Şerbetinin kıvamı biraz koyu olmalıdır.
* Şerbete ilave edilen limon şekerlenmemesini önler.
* Şerbetni baklavaya dökülme zamanı ve ısısı çok önemlidir.
* Normal baklavadan daha kolay yapılır.
* Lezzetine doyum olmuyor.
* Daha güney doğu ve Şanlı Urfa'da sıra gecelerinde sunuluyormuş.
* Daha kalın şeklinede HIRTLEVİK adı veriliyormuş
* Daha kalın şeklinede HIRTLEVİK adı veriliyormuş
Ellerinize sağlık, muhteşem görünüyor. Sevgiler
YanıtlaSilMmmm nefis, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSil(Yemek Sevdam)
ımmm harika görünüyor çıtır çıtır ellerine sağlık:)
YanıtlaSilemeğine ellerine sağlık.
YanıtlaSilçoook güzel harika olmuş.
:)
bana da beklerim.
Canım öyle bir anlatmışsın ki üstelik birde resimlemişsin ki daha ne diyeyim bu lezzet her yerde bulunmaz . gelsemde tatsam o güzelliklerden . annecşiğimde bvöyle baklavaları felç olmadan önce çok çok güzel yapardı benim iki kızımda anneannem gibi kimse güzel baklava yapamıyor diye hayıflanıtrlar. yapanın elleri dert görmesin, kocaman sevgiler.
YanıtlaSilEllerıne sağlık bereketi bol olsun..
YanıtlaSilmımmmm enfes görünüyor.mest oldum ekran karşısında ellerine sağlık canım..nerde bende bu marifett...
YanıtlaSilofff offf.harika.canım istedi ama.napacaz şimdi.
YanıtlaSilAmanın bu nasıl bir tepsidir böyle Reyhan! aç aç bu hamurları yiycek hal bırakmaz insanda diycem ama manzara süper yedirir:)) Ellerine sağlık cnaım.
YanıtlaSilAyyy Zehra anne pardon ya sana reyhan dedim:)Reyhan diye bir müşteri ile konuştum sana yorum yazdım yazarken Reyhan dedim hahaha:))) Tam sarışınlığım tuttu yani:) Tüm yorumumu Zehra annem olarak değiştiriyorum . Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilNesliciğim bloguna ulaşamadım,
YanıtlaSilElifciğim seninde yorum yerinde kelime doğrulama çıkmıyor.sevgilerrr..
yok artık:))bu nedir ya..Allah aşkına vallaha şişecem..süpeerr olmuş..süper..harika..bayıldımmmm...
YanıtlaSilGözüm döndü, muteşem! Ortasından isterim!
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor:))ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürlerrrrr...
YanıtlaSilMerhabalar Zehra Hocam Facedeki Bursalı blog yazarları sayfasına tabiki de katılırım. İş yerinde face engelleniyor. Akşam evden girerim. Haber verdiğiniz için çok teşekkürler. Öptüm sizi, sevgiler
YanıtlaSilThis looks incredible, wonderful, crunchy and delicious
YanıtlaSilNefis bir görüntü
YanıtlaSilDoğru tatlıcıya gitme isteği uyandıracak kadar baştan çıkarıcı ayrıca:)
Ellerinize sağlık
Çok teşekkürlerrrr..sevgilerrrr..
YanıtlaSilThat is absolutely beautiful! I'd love to try that...you are very talented!
YanıtlaSilWhat a fabulous treat! Now, I'm drooling...
YanıtlaSilCheers,
Rosa
What a stunning presentation! I wish I could try some and take a bite right now!
YanıtlaSilÇok teşekkürlerrrr..sevgilerrrr...
YanıtlaSilLovely photo. Sure would love a slice now.
YanıtlaSilOy oy oy ne denebilir ki buna.
YanıtlaSilNefis vallahi
Ellerine emeğine sağlık
Sevgiler
Çok teşekkürlerrrrr...
YanıtlaSilThis baklawa look amazing!!! love it!
YanıtlaSilTeşekkürlerrrrr...
YanıtlaSil....these look so delicious.
YanıtlaSilCok Guzel. :-)
this is so impressive! it's like you've taken my favorite dessert and caused me to love it even more. :)
YanıtlaSilBloguma bıraktığınız güzel sözcüklere gönülden teşekkürlerrr,sevgilerrrr.
YanıtlaSilBloguma bıraktığınız güzel sözcüklere gönülden teşekkürlerrr,sevgilerrrr.
YanıtlaSilnasıl lezzetli görünüyor:) ben böyle yapabilmek için kırk fırın ekmek yemem lazım:) ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilHarika görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürlerrrr...
YanıtlaSilMerhabalar; hamur işlerinde Çorum unlarını kullanıyorum....
YanıtlaSilMuhteşem tarifler elinize sağlık
YanıtlaSil