25 Mayıs 2011 Çarşamba

UN ÇORBASI

Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı dolu dolu beyaz un
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
* 1,5 litre etsuyu
* Üzeri için 1 kaşık yağ
* 1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı: Unu büyük bir tencerede yağ ile iyice kavurduktan sonra
üzerine etsuyunu ilave edip, devamlı karıştırarak pişirin. Pişince servis sırasında üzerine biberli yağ dökün ve sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....

NOT:
* Un çorbalarında yağ miktarı biraz fazla olursa daha lezzetli olur.
* Unun iyice kavrulması ve çorbanın devamlı karıştırılması gerekir. Karıştırılmazsa topaklanır.
* Bu çorbayı değişik aramotik unlarla veya mısır unu ile de yapabilirsiniz.
* Un çorbalarına et veya tavuk suyu konulursa daha lezzetli olur.
* Çorbaya et suyu yerine tablet bulyon da kullanabilirsiniz.
* Üzerine biberli yağ dökebilir veya taze/kuru nane ile süsleyebilirsiniz.
* İsteyen üzerine taze veya kuru kekik ekleyebilir
* Üzerine kroton (kızarmış ekmek) koyabilirsiniz.
* Üzerine yakılmış şehriye dökebilirsiniz.


KUL YAZGISINI, BAŞTA AĞRISINI ÇEKERMİŞ

8 yorum:

  1. Bal ablam ellerine sağlık bayılırım
    un çorbasına öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, canım çekti çok...

    YanıtlaSil
  3. kokulu kokulu harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglık canım nefis bayılırım çorbanın her türüne
    sevgiler gönderiyorum

    YanıtlaSil
  5. ablacım ellerine sağlık çok severim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ne kolay bir çorbadır hem de çok besleyici değil mi?
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Uuuuummm,
    delicioso y un plato muy sano.
    Un saludo.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürlerrrr...sevgilerrrr...

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...