* 5-6 tane güllaç yaprağı
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
* 1 litre kadar süt
* 1 paket vanilya
* 1,5 su bardağı toz şeker
* Üzerini süslemek için badem, tarçın vs.
Muhallebi İçin:
* 4- 5 su bardağı süt
* 1 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 75 gr margarin
* 1su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
* 3-4 tane dövülmüş damla sakız parçası
Muhallebinin Yapılışı: Sütü, unu, şekeri,damla sakızı ve vanilyayı bir tencerede orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Üzerine margarini ilave ederek mikserle 5 dk. iyice çırpın.İçine ceviz veya fındıkları ekleyin. Bir kenarda bekletin.
Güllaçın yapılışı: Sütü,şekeri,vanilyayı bir tencere kaynatın ve biraz soğumasını bekleyin. Güllaç yapraklarının yarısını bu süte batırarak düz bir borcama dizin, arasına muhallebiyi ve cevizi dökün kalan yarısını aynı şekilde ıslatarak muhallebinin üzerine dizin, üzerine bir miktar daha sütten dökün, kare dilimlere ayırıp buzdolabında 3-4 saat bekletin üzerini süsleyerek servis yapın.
Fincanda Güllaç Yapımı: Islatılmış güllaç yapraklarını bu kez büyükçe bir fincana yerleştirin arasına muhallebi koyun üzerine yine ıslanmış güllaç yaprakları ile kapatın buzdolabında 3-4 saat bekletin, fincanı ters çevirerek çıkarın, üzerini süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
* Verdiğim malzemeleri her çeşit güllaca kullanabilirsiniz.
* İsterseniz güllaç yapraklarını rulo yaparak arasına muhallebi koyabilirsiniz.
* Güllaçın üzerini çeşitli şekillerde süsleyebilirsiniz.
* Şeker miktarını kendi ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz.
* Güllacın üzerine erimiş çikolatada dökebilirsiniz.
* Ceviz fazla gelirse sadece muhallebiye koyabilirsiniz.
* Ceviz yerine fındık,fıstık koyabilirsiniz.
* İçine isterseniz gül suyu ilave edebilirsiniz.Ben koymadım.
*Güllaçları çok sıcak süte batırırsanız hamurlaşır.
* Sütün ılık olması gerekir.
BİR ÇİVİ BİR NALI, BİR NAL BİR ATI, BİR AT BİR YİĞİDİ KURTARIR
BİR ÇİVİ BİR NALI, BİR NAL BİR ATI, BİR AT BİR YİĞİDİ KURTARIR
Çk severim muhallebili güllaçı.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSelamlar;
bayılırım güllaca ramazan havası getirdi bana ellerine sağlık canım harika görünüyorlar
YanıtlaSilsevgiyle kucaklıyorum
eline sağlık!
YanıtlaSilellerıne sağlık
YanıtlaSilZehra annem ellerine sağlık enfes bir tarif olmuş Ramazanda da ne çok severim bir bilsen :))
YanıtlaSilAyyy tadı damağıma geldi! Ellerine sağlık nefis duruyor Zehra anne.
YanıtlaSilhafif ve lezzetli bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilMuchas gracias por tu comentario en mi blog. Intento traducir hay algunos ingredientes que desconozco pero sabiendo que lleva avellanas y almendras se que quedará un postre riquísimo.
YanıtlaSilSaludos
hemde çok severim güllaçı
YanıtlaSilellerine sağlık canım
ablacım bana hep ramazanı hatırlatır güllaç muhallebilide ayrı bir lezzetli olmuştur eminim ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilMerhabalar canim,
YanıtlaSilgüllec harika görünüyor, yiyip begendigim ama hic denemedigim bir lezzet,
sevgiler...
ÇOK LEZZETLİ OLMAKI ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,nefis görünüyor.Verdiğin bilgiler için de teşekkürler.Güllacı çok severim,damla sakızlı muhallebili mımmm bayılırım.
YanıtlaSilSevgilerimle...
nedense hep ramazanda yaparım sonra unuturum gider
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş canım
Oh oh çeşit çeşt, ellrine sağlık ablacığım.
YanıtlaSilOltre a presentarsi benissimo dev'essere di un buono! Un abbraccio
YanıtlaSilOltre a presentarsi benissimo dev'essere di un buono! Un abbraccio
YanıtlaSilZehra'cım ne zamandır yorum bırakamıyorum. İnt. sorun var gidip gidip geliyor. Ramazana az kala güllaç tarifini vermişsin. Ellerine sağlık,teşekkürler...
YanıtlaSilmmm... this looks delicious!!!
YanıtlaSilSütle aram olmadığı için şimdiye kadar hiç güllaç yapmadım ve de tadına bakmadım. Sanırım bu muhallebi ile önyargılarımı aşabilirim. Ellerinize sağlık, harika bir fikir, nefis bir görüntü. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
bir türlü sevemedim gitti şu güllecı neden se. görünüşlerine hasta oluyorum ama tadına bakamıyorum. elleirne sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
Aşkolsun yapılır mı bu bana?
YanıtlaSilGüllaç en sevdiğim tatlılardandır. Şekere veda ettim diye nicedir yapmadım. Gerçi balla da yapılır ama...
Çok teşekkür ederim.Sevgilerrrrr...
YanıtlaSilvery good. A wonderful dessert!
YanıtlaSilI like everything I've seen ... genial!
1 abrazo