15 Nisan 2011 Cuma

CHEESE CAKE (ÇİZ KEK)

Malzemeler:
* 2 paket yulaflı bisküvi
* 150 gr tereyağ
* 1 çay kaşığı tarçın
* Bir çimdik tuz

İçi için: (Kreması)
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1/2 paket kabartma tozu
* 1 tane (küçük) kutu krema
* 3 yemek kaşığı un
* 1 tane limonun rendesi ve suyu
* 1 paket ( küçük) labne peynir
* 3-4 tane üçgen krem peynir veya küçük kutu krem peynir Üzeri için:
* 1 paket toz jöle
*1 su bardağı vişne suyu veya limonata
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* Biraz su
Süslemek için:
* Çeşitli süsleme şekerleri
*Taze nane
* Çikolata sosu Yapılışı: Önce 2 paket yulaflı bisküviyi derince bir kapta blender ile ezin, toz haline getirin. 150 g tereyağını tavada eritin ezilmiş bisküvilerin üzerine ekleyin. Tarçın katın ve karıştın. Kelepçeli kek kalıbına karışımı yayın üzerine hafifçe bastırın fazla derin olmayan yayvan bir çukur şekli verilir. Ayrı bir kapta 2 adet yumurta ve şeker ile birlikte çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Daha sonra sırasıyla labne peynir, krem peyniri, krema, vanilya, un ve kabartma tozu katılarak çırpıcıyla iyice çırpın, bu karışım kelepçeli kalıbın üzerine dökün ve üzerini kaşık yardımıyla düzeltin 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Pişen keki iyice soğutun. Küçük bir kapta toz jöleyi üzerindeki tarife göre yapın ve kekin üzerine dökün. Dolapta soğuttuktan sonra üzerini kendinize göre süsleyin. Afiyet Şeker Olsun....

NOT:

* Çiz kek çok lezzetli ve güzel bir kektir.

* Çiz kekin malzemesi bol olunca daha lezzetli oluyor.

* Üzerine koyacağınız jöleye vişne suyu yerine limonatada koyabilirsiniz.

* Üzerini isteginiz şekilde süsleyebilirsiniz.

* Ezilen bisküvileri tereyağ ile iyice elinizle avunuz.

* Ezilen bisküvilere bir çimdik tuz koymak lezzet katar.

* Kelepçeli kalıba yaydığınız tereyağlı bisküvileri elinizle iyice bastırın ve iç malzemesini yaparken dolapta bekletirseniz kalıptaki bisküvi daha güzel kalıplaşır.

*Kek kalıbının içine mutlaka yağlı kağıt koymayı ihmal etmeyin.

* İsterseniz üzerine limon veya vişne tanelerini jöleden öncede koyarak süsleyebilirsiniz.




ASLAN YELESİNDE BİT ARANMAZ

18 yorum:

  1. beni ye diyor resmen canım.çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim,cok güzel bir görüntü ve sunum

    YanıtlaSil
  3. Bal ablam ellerine sağlık bayılırım chesscake görüntü ve sunum süper öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık ben de çok severim sık sık değişik çeşitlerini yaparım ama ilk defa sizde kabartma tozu koyulduğunu gördüm sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Süper görünüyor ellerinize sağlık.Akşam akşam canım çekti valla :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. bende bu tür kekleri kalorisi fazla ama çok severim eline sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. ah bayılırım bayılırım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Cheesecake için deliren biri olarak çok canım çekti.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. bayıldım bayıldım ,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. bir dilim alsam olurmu.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  11. Bayilirim cheese cake.Ellerine saglik canim nefis gorunuyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Zehra'cım bu ne nefis bir sunum böyle. Görüntüsüne bayıldım. Ellerine sağlık, iyi pazarlar..

    YanıtlaSil
  13. Beni ye ye diye bir ses duydum:))
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. muhteşem görünüyor. ellerine sağlık.sevgiler.mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkür ederek sevgiler gönderiyorum....

    YanıtlaSil
  16. Canım; hepsi sizin olsun...öpüyorum.....

    YanıtlaSil
  17. off of annecim can parem bu ne güzel bir görüntü bayıldım bayıldım ellerine sağlık
    gelsem banada yaparmısın :)

    YanıtlaSil
  18. çok renkli görünüyor...ellerinize sağlık ben hiç cheese kek denemedim buzluktamı saklıyorsunuz dolabın alt kısmındamı?

    YanıtlaSil

Herkese Afiyet Olsun Herkesi Ellerine Sağlık...
Sevgiyle...